GALERIJA: Trg zablistao uz dječiju graju i osmijehe

Graja, smijeh i muzika odzvanjali su gradskim trgom u Kotor Varošu u večeri posvećenoj najvećoj vrijednosti koju grad ima – bebama.

Tradicionalna manifestacija “Konferencija beba” okupila je veliki broj mališana i njihovih roditelja, koji su uživali u bogatom muzičko-scenskom programu i nizu zanimljivih takmičenja.

Na konferenciji je izabrano tročlano predsjedništvo, koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Najmlađa beba je Teodor Komljenović, najstarija Sergej Žarić, a najviše braće i sestara ima Anđela Pavlović.

Najviše uzbuđenja donijelo je puzanje u kojem je pobjedu ubjedljivo odnijela Manja Šućur ispred Nikoline Narić i Mije Malijević.

Potom je uslijedilo ništa manje zanimljivo takmičenje u ispijanju sokića u kojem je u uzrastu od jedne do dvije godine pobijedio Stefan Docić, a iza njega su ostali Dimitrios Radonjić i Marija Lakić. U istoj disciplini za uzrast od dvije do četiri godine prvi je bio Mitar Blagojević, drugo mjesto osvojio je Đorđe Đekanović, a treće Viktor Gajanin.

Najstariji takmičari su se nadmetali u igri slatkog iznenađenja, a najbrže je slatke mafine pojela Anđela Pavlović, druga je bila Nađa Vasić, a treće Anđela Đekanović.

Posjetioci su mogli da uživaju i u muzičko-scenskom programu u kojem su učestvovali mališani iz vrtića “Larisa Šugić”, Centra za porodicu “Kuća radosti” i animatori.

Cilj manifestacije je promocija i podrška natalitetu, a na konferenciji je istaknuto da je u prošloj godini na području opštine rođeno 169, a u prvih pet mjeseci ove godine 75 beba.

Tradicionalnu manifestaciju “Konferencija beba” organizovao je Centar za kulturu, sport i informisanje uz pokroviteljstvo Opštine Kotor Varoš i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS uz sponzorstvo Pekare “Obeliks”, ” Bor petrola”, “Violete”, diskonta pića “Nikolić” i kafe-bara “Avalon”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*