GALERIJA: Ribolovci odmjerili snage, treća sreća za Vladana Đekanovića

Treće ovogodišnje takmičenje u “flaj fišingu” koje je danas u Obodniku organizovalo Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić” pripalo je Vladanu Đekanoviću iz Kotor Varoša.

Drugo mjesto zauzeo je pobjednik sa prethodnog takmičenja Dejan Krčić, a treći je bio jedan od najmlađih učesnika Adel Kljajić.

Đekanović je konačno uspio da stigne do trofeja nakon što je na dva ovogodišnja takmičenja ostajao drugoplasirani.

– Srećan sam zbog pobjede, a posebno što sam uspio da se revanširam Ognjenu Jovanoviću i pobijedim ga na njegovom terenu u Obodniku jer je on mene nadmašio u mojoj Grabovici. Revanširao sam ujedno i Ķrčiću koji je pobijedio u Šipragama. Naravno da je sve zabava i šala jer vlada zdrav rivalitet između sekcija i osvajanje prvog mjesta nije toliko važno koliko druženje, razvijanje društva i zaštita vodotoka i ribe – rekao je Đekanović za “Moj Kotor Varoš”.

Nadmetanje u popularnom mušičarenju privuklo je veliki broj ribolovaca, koji su mogli da uživaju u savršenim brzacima u ovom dijelu toka Vrbanje.

U SRD “Golubić” su istakli da je ovo bilo završno takmičenje za ovu sezonu i da je sada pred svim sekcijama veliki posao da sačuvaju veliku količinu ribe koja je puštena u Vrbanju kako bi sljedeća sezona bila još bolja. Gornji tok Vrbanje i njene pritoke poribljene su ove godine sa više od 200 kilograma ribe.

– U Vrbanju i njene pritoke je puštena velika količina ribe i trebamo svi da je pazimo kako bi rasla i mrijestila se i da budemo ponosni što se pastrmka vratila u gornje tokove rijeke Vrbanje. Molim sve da prije svega pazimo na rijeke i ribu, a da ribolov bude na drugom mjestu. Danas je sekcija Obodnik dokazala da je najbolja među nama i zadaje nam veliki zadatak da ih sustignemo- rekao je za “Moj Kotor Varoš” predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić i dodao da će danas biti održana i sjednica Skupštine društva na kojoj će biti podnesen izvještaj o radu u protekloj sezoni i obavljeno popunjavanje upražnjenih mjesta u upravljačkim organima.

Ove sezone biće organizovana još jedna akcija čišćenja toka i obala Kruševice u Maslovarama. SRD “Golubić” je iz dana u dan sve masovnije, a u ovoj godini je dozvolu kupilo oko 90 ribolovaca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*