GALERIJA: Ribolovci “Golubića” gozbom i druženjem otvorili sezonu u Šipragama

Svečanom sjednicom Skupštine Sportskog-ribolovnog društva (SRD) “Golubić” danas je u Šipragama zvanično otvorena ribolovna sezona na rijekama kojima gazduje ovo kotorvaroško ribolovno društvo.

Dogovoreno je da ove godine bude nastavljeno poribljavanje gornjih tokova Vrbanje i njenih pritoka kako bi kvalitet i raznovrsnost ribljeg fonda došao do punog izražaja, što bi otvorilo put razvoju sportskog ribolova i turizma.

Veliki broj gostiju iz cijele BiH iskazao je dolaskom podršku najmlađem ribolovnom društvu u Kotor Varošu, a među zvanicama je bio i evropski prvak u flajfišingu Željko Prpić.

– Zahvalio bih domaćinu i predsjedniku SRD “Golubić” Petku Krčiću na gostoprimstvu. Zaista je predivno danas biti ovdje sa ovim dobrim ljudima u ovoj predivnoj prirodi – rekao je Prpić.

Iako je bilo planirano da sezona bude otvorena prvim ribolovom, visok vodostaj to nije dozvolio, ali su najuporniji pokušali u brzacima Demićke da ulove poneku pastrmku.

Druženje je tokom dana nastavljeno uz gozbu i ribu sa roštilja za kojim je majstorluk demonstrirao Ognjen Jovanović. Više od 60 članova SRD “Golubić” i gostiju razmjenili su iskustva uz tradicionalne ribolovačke priče.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*