GALERIJA: Praška razglednica folkloraša iz Maslovara

Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Brio-rudar” iz Maslovara puni prelijepih utisaka vratili su se sa međunarodnog festivala folklora, koji je proteklog vikenda održan u Pragu.

Naši folkloraši nastupili su u konkurenciji 37 učesnika iz raznih zemalja i češkoj publici se predstavili sjajnom izvedbom.

– Učešće na festivalu ovakvog renomea je veliko iskustvo i jednako veliko zadovoljstvo. Naša omladina je i ovaj put bila sjajna, imali su vrhunski nastup, a jednako dobro su se pokazali i lijepim ponašanjem – sumirala je utiske za MKV koordinator KUD-a “Brio-Rudar” Milena Bogdanić.

Osim u festivalskim čarima, ekspedicija iz Maslovara sa kojom su putovali i članovi KUD-a “14. februar” iz Debeljaka, uživala je i u obilasku Praga i njegovih znamenitosti. Posjetili su Karlov most, Praški zamak, Stari grad, Vaclavski trg, Karlove vari i Srpsko vojničko groblje. U povratku su posjetili KUD “Karađorđe” u Beču, a loše vrijeme pokvarilo je dio plana, kojim je bio predviđen obilazak austrijske prestonice.

Članovi KUD-a “Brio-rudar” posebnu zahvalnost su iskazali Sredi Bogdaniću ističući da bez njega ne bi bilo ni društva, niti učešća na festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*