GALERIJA: Poribljena Vrbanja, za vikend čišćenje korita i takmičenje i flajfišingu

Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Golubić” Šiprage nastavilo je sa poribljavanjem gornjeg toka Vrbanje, a danas su njegovi članovi na području Grabovice njene vode obogatili sa više od 100 kilograma potočne pastrmke.

Donacijom ribe aktivnostima SRD “Golubić” su se priključile mini-hidroelektrane “Grabovačka rijeka” Grabovica i “Divič” Kruševo brdo.
Poribljavanjem je započeo program manifestacije “Vidovdanski susreti-memorijal Marko Mikić” tokom koje će sutra biti održana akcija čišćenja korita Vrbanje, a u nedjelju takmičenje u flajfišingu i niz pratećih nadmetanja.

– Čistićemo korito Vrbanje na potezu od Mikića mosta do ulijevanja Burčanskog potoka. To je zona od posebnog režima ribolova i isključivo će biti rezervisana za sportske ribolovce. Flajfišing na ovom dijelu će biti održan u nedjelju i biće održavan i ubuduće po sistemu – ulovi i vrati ribu u rijeku. Zbog tako uspostavljenog režima ovaj dio toka Vrbanje biće pod čestim i strogim kontrolama članova udruženja, ribočuvarske službe i policije – rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić i dodao da je u planu da u toj zoni bude postavljen video-nadzor kako bi i na taj način bio spriječen nelegalan ribolov.

Okupljanje takmičara u flajfišingu planirano je od osam do devet časova ispred novootvorenog konaka “Jasik”. U deset časova počinje šahovski turnir na kojem će snage odmjeriti članovi SRD “Golubić” i Šahovski klub “Kotor Varoš”. Ribari su spremili i specijalno pojačanje pa će njihove boje braniti internacionalni majstor Vlado Jakovljević iz Banjaluke.

U podne je zakazano takmičenje u brzom ispijanju piva, a u poslijepodnevnim časovima je planirana podjela priznanja i ručak za sve učesnike “Vidovdanskih susreta-memorijal Marko Mikić”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*