GALERIJA: Novi blok Doma zdravlja već stigao do krova

Novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš dobio je obrise, a u roku od nekoliko dana objekat bi trebalo da bude pokriven.

Ekipa portala MKV obišla je najveće gradilište na području kotorvaroške opštine koje se odnosi na javni sektor i uvjerila se da su radovi dobro napreduju i da je izgradnja objekta u odmakloj fazi.

– Od samog starta izgradnje radovi teku predviđenom dinamikom i zadovoljan sam što nema odstupanja i kašnjenja. Ovo je veliki projekat i zahtijeva mnogo rada, ali će sve biti završeno u predviđenim rokovima i uz visok kvalitet izvedenih radova – kaže za MKV direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić koji nas je proveo gradilištem.

Veliki dio grubih građevinskih radova je priveden kraju i završena je kompletna betonska konstrukcija objekta. Radnici su fokusirani na završetak krovne konstrukcije kako bi objekat bio pokriven. Taj posao bi, prema riječima predstavnika izvođača radova, trebao bi biti završen sljedeće sedmice. Poslije toga uslijediće jednako zahtjevni poslovi u unutrašnjosti objekta.

Kamen temeljac za novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” položen je 7. marta čime je ozvaničen početak realizacije projekta vrijednog milion KM. Novac za izgradnju i kompletno opremanje objekta obezbijedila je Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana.

Riječ je modernom objektu koji će biti opremljen potpuno novom medicinskom opremom i namještajem u skladu sa svjetskim normama u zdravstvu. Objekat će imati podrum, prizemlje u kojem će biti smještena Služba hitne pomoći i sprat namijenjen za ambulante porodične medicine. Ukupna površina nove zgrade, koja će biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja je 850 metara kvadratnih.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, a izgradnjom novog bloka Doma zdravlja biće unaprijeđen kvalitet rada i usluge medicinskog osoblja podignute na još viši nivo. Tome je doprinijela i prije nekoliko mjeseci završena potpuna sanacija starog objekta u koju je uloženo oko 400.000 KM.

Bibić podsjeća da su osim toga nabavili i nova vozila i modernu medicinsku opremu i da polako zaokružuju Dom zdravlja kao cjelinu u kojoj će građani mođi dobiti najbolje usluge u oblasti primarne zdravstvene zaštite.

– Nastavljamo da radimo i na novim projektima i biće još investicija jer za neke od njih već pregovore privodimo kraju. Dom zdravlja je potpuno finansijski stabilan i to nam omogućava stalna ulaganja, a najvažnije je da tom prilikom ne posežemo za kreditima i zaduživanjem – istakao je Bibić.

Dom zdravlja ove godine ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*