GALERIJA: Maslovare u bojama i zvukovima tradicije

Kulturno-umjetničko društvo “Brio Rudar” iz Maslovara organizovalo je “Vidovdanske dane folklora” na kojim se osim domaćeg sastava publici predstavilo 14 društava i ansambala iz raznih krajeva RS.

Manifestacija je počela okupljanjem i polaskom prema hramu Svetog Georgija ispred kojeg je održano narodno veselje. Folkloraše je ispred hrama dočekao sveštenik, a potom su odigrali veliko kolo.

Potom je uslijedio defile do školskog igrališta gdje je održan bogat kulturno-umjetnički program i gdje su se predstavili svi učesnici. Taktovi kola i narodnih pjesama odjekivali su Maslovarama na oduševljenje velikog broja posjetilaca. Aplauze su pobrali svi gostujući sastavi, a publika je posebno pozdravila sve grupe domaćeg sastava “Brio Rudar” koje je vjerni čuvar tradicije Maslovara.

Tačka na manifestaciju stavljena je druženjem kulturno-umjetničkih društava i zabavom koju je organizovao domaćin. “Vidovdanski dani folklora” održani su u sklopu projekta “Igrom i pjesmom kroz kotorvaroška sela” koji u sklopu “Kotorvaroškog ljeta” organizuje Centar za kulturu sport i informisanje Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*