GALERIJA: Krv darovale cijele porodice, akcija uspjela

Humanost je dio životnog stila Kotorvarošana, koji su to i danas potvrdili velikim odzivom akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je u svojim prostorijama organizovao Crveni krst.

Građani treći put ove godine daruju dragocjenu tečnost, a akciji se odazvalo 227 humanista od kojih je 161 dao krv.

Četveročlana porodica Milić došla je kompletna na nagovor majke Anđelke. Bez pogovora su joj se pridružili suprug Stojan, sin Predrag i kćerka Dajana.

– U posljednje vrijeme desilo se mnogo loših stvari i nesreća, što me ponukalo da se sa porodicom odazovem akciji jer svaka doza krvi može da znači spas nečijeg života – rekla je Anđelka za MKV.

Humnanost na nasljednika prenosi i Zoran Tešić, koji je došao sa sinom Damjanom koji prvi put daje krv.

– Meni je 28. put da učestvujem u akciji, a danas sam posebno ponosan što je uz mene i moj sin. Srećan sam što će nastaviti tradiciju i vjerujem da će krenuti mojim stopama i još mnogo puta dati krv – rekao je Tešić za MKV.

Pozivu humanosti po navici su se odazvali i članovi Moto-kluba “Orlovi” iz Kotor Varoša.

Akciju je kao i obično odlično organizovao tim Crvenog krsta na čelu sa sekretarom Borislavom Brborovićem.

– Ovo je treća ovogodišnja akcija i planiramo do kraja godine jos jednu u novembru. Odziv je kao i uvijek izvanredan. Pripreme su bile najvažnije i danas sve ide ustaljenim tokom i nema nikakvih problema – rekao je Brborović i zahvalio na podršci opštini Kotor Varoš, firmama “Sportek”, “Madam” i “Banjalučka pivara” i roštiljnici “Grad”.

Akcija je iskorišćena i za prikupljanje pomoći za liječenje Vanje Pejakovića iz Maslovara koji se nalazi u bolnici u Italiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*