GALERIJA: Krunisani šampioni u flajfišingu, šahu i brzom ispijanju piva

Centralni dio prvog izdanja manifestacije “Vidovdanski susreti-memorijal Marko Mikić” održan je danas u Grabovici kod Kotor Varoša gdje su se učesnici nadmetali u više disciplina, a u najvažnijoj, flajfišingu, trijumfovao je Ognjen Jovanović.

Iza Jovanovića, koji je došao do trona sa 22 ulovljene ribe, ostali su Vladan Đekanović i najmlađi takmičar Damjan Božić.

Za crno-bijelom tablom je bez premca bio internacionalni majstor iz Banjaluke Vlado Jakovljević, koji je dobio deset od 11 partija i zasluženo osvojio šahovski turnir. Drugoplsirani je bio član Šahovskog kluba “Kotor Varoš” Sergej Molčanov, a treći njegov klupski kolega i velika šahovska nada Dragan Stanković.

Najzanimljiviji dio takmičarskog programa bilo je nadmetanje u brzom ispijanju piva koje je pokazalo da je u najboljoj kondiciji Panto Bojić iz Moto-kluba “Orlovi” Kotor Varoš. Željko Božić i Radislav Stojanović Džon su parirali koliko su mogli, ali su se ipak morali zadovoljiti drugim i trećim mjestom.

Delegacija Sportsko-ribolovnog društva “Golubić” iz Šipraga, koje je organizovalo manifestaciju, položila je uoči otvaranja takmičarskog programa vijence na spomenik Marku Mikiću.

– Ovo je prva godina da manifestacija nosi ime našeg komšije Marka Mikića, koji je obilježio jednu epohu u ovdašnjem ribolovu. Želimo da ova manifestacija preraste u tradiciju. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u organizaciji i uglednim gostima, a naročito internacionalnom majstoru Vladi Jakovljeviću ,koji nam je ukazao čast i pojavio se na našoj manifestaciji. Veliku zahvalnost dugujemo fondaciji “Luka” i “Jelen pivu” koji je bio generalni sponzor. Zahvalnost dugujemo i članovima Moto-kluba “Orlovi”, firmi “Lukić”, hidrocentralama “Divič” i “Grabovačka rijeka”, piceriji “Ti amo”, Auto-otpadu “Sloga” i svima koji su pomogli da današnji memorijal protekne u najboljem redu – rekao je predsjednik Upravnog odbora SRD “Golubić” Petko Krčić.

Manifestacija je protekla u fantastičnoj atmosferi i prelijepom ambijentu, a počela je još u petak poribljavanjem Vrbanje i čišćenjem njenog korita čime je SRD “Golubić” još jednom pokazalo da im je briga o prirodi najvažniji zadatak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*