GALERIJA: Krčić pobjednik takmičenja u flajfišingu

Pobjednik takmičenja u flajfišingu koje je danas održano u Šipragama je Dejan Krčić sa 14 ulovljenih riba.

Dva kapitalca od po 40 centimetara bila su presudna za trijumf, a iza Krčića ostali su Vladan Đekanović i reprezentativac BiH Mile Kerkez.

– Lijepo je biti prvi, ali ovo takmičenje treba da ima drugu poruku – očuvanje fantastične prirode. Uvertira za ovo takmičenje bilo je čišćenje korita Vrbanje i moja poruka je da šira društvena zajednica mora da se uključi u zaštitu rijeka. Prvi korak je na svakom građaninu koji treba da vode računa o tome gdje bacaju smeće. Ne smijemo dozvoliti da rijeke postanu deponije – rekao je Krčić.

Najstariji učesnik današnjeg takmičenja Milan Obradović rekao je da je ribolovac od 1967. godine i da je ova manifestacija najbolja na kojoj je bio.

– Atmosfera je odlična, a posebno namjera organizatora da kroz takmičenje podstakne svijest ljudi da čuvaju prirodu. Želim im da istraju u toj namjeri kako bi Vrbanja dobila stari sjaj – rekao je Obradović.

Takmičenje je organizovalo Sportsko-ribolovno društvo “Golubić” Šiprage iz kojeg su najavili da će prerasti u tradiciju.

– Danas počinjemo tradiciju i svake godine ćemo se okupljati povodom 27. jula. Hvala svima koji su učestvovali, a ulovljenih 99 riba je dokaz da smo na pravom putu zahvaljujući poribljavanju gornjeg toka Vrbanje i njenih pritoka – rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić.

Takmičenje je i ovog puta održano po sistemu “uhvati pa vrati” kako bi i na taj način bio zaštićen riblji fond Vrbanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*