GALERIJA: Kotorvaroški veterani pokazali majstorije u centru srpskog fudbala

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša nastavili su da sklapaju nova prijateljstva sa “vršnjacima” iz zemalja bivše Jugosslavije, a proteklog vikenda bili su gosti veterana Jadrana iz Golubinaca u blizini Stare Pazove i u prijateljskom meču slavili 4:2.

Na odlično pripremljenom terenu domaći sastav, koji sa mnogo uspjeha nastupa u veteranskoj ligi sremskog okruga, je pokazao da ima nekolicinu veterana koji i danas mogu bez problema nastupati za seniorske timove. To je, prije svega, Slobodan Marković, koji je svojevremeno igrao za Ulm u njemačkoj drugoj ligi, bio na pragu dolaska u redove beogradskih vječitih rivala i novosadske Vojvodine, a danas je trener mlađih kategorija Inđije.

Sa druge strane Damir Varošić je pokazao golgetersko umijeće i sa četiri pogotka donio pobjedu Kotorvarošanima, dok je Vučanović pokazao majstorije sa nekoliko lucidnih poteza i asistencija, a odlično izdanje imali su i Žutić, Serdar i Jurić.

– Još u nama postoji entuzijazam za ovakve utakmice i druženja, jer tako održavamo kondiciju i sklapamo nova prijateljstva, a naši prijatelji iz Stare Pazove su se pokazali kao sjajni domaćini i ovom prilikom bih zahvalio na gostoprimstvu i pažnji koju su nam pružili – rekao je Dragiša Jurić.

Jasmin Varošić je izrazio zadovoljstvo ostvarenom pobjedom, iako je rezultat bio u drugom planu.

– Uvijek se sjajno osjećamo u Srbiji, naša igra je podsjetila na izdanja kada smo zajedno nastupali za seniorski tim Mladosti, a pokazali smo i snagu i izdržljivost u “trećem poluvremenu” – poručio je Varošić.

Na druženju poslije utakmice Vučanović, Jurić i Žutić su uručili prigodne poklone predsjedniku Jadrana Draganu Đukiću, koji će biti trajna uspomena na nezaboravno druženje.

– Radujemo se dolasku u Kotor Varoš u avgustu, a nema sumnje da će naša druženja postati tradicionalna – istakao je Đukić i dodao da će umjetnička slika Branka Rusmira krasiti klupske prostorije, a sportske majice sa obilježjima Kotor Varoša će veterani Jadrana ponosno nositi na narednim ligaškim utakmicama.

Upravo zahvaljujući Draganu Đukiću i Miodragu Serdaru kotorvaroški fudbalski veterani su posjetili Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije, gdje im je direktor sportskog dijela Slavko Tufegdžić pokazao sadržaje ovog sportskog-turističkog kompleksa. Kotorvarošane je pozdravio i selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Ilija Petković i zahvalio na podršci koju narod i sportisti u RS pružaju nacionalnim selekcijama Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*