GALERIJA: Kotorvarošani ponovo pokazali da su humanisti

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi oplemenila je prostorije kotorvaroškog Crvenog krsta u koje su humanisti već od jutra pohrlili kako bi ispunili još jednu svoju misiju.

Iako je akcija ograničena u pogledu broja doza jer Zavod za transfuzijsku medicinu RS raspolaže dovoljnim zalihama, već do 11 časova krv je dalo više od 50 osoba. S obzirom na manje potrebe za dragocjenom tečnošću, srednjoškolci će krv davati u aprilskoj akciji Crvenog krsta i Društva davalaca krvi Kotor Varoš.

Sekretar Opštinske oraganizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da su uoči akcije imali više od 60 prijavljenih davalaca i da je to dovoljno da budu pupunjene zalihe.

– Nikada nismo imali problem sa odzivom, a naši članovi su uvijek tu i za vanredne akcije. Organizujemo akciju shodno potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu, koji raspolaže zadovoljavajućim količinama krvi i zato je akcija redukovana, a dio davalaca pomjeren za april – rekao je Brborović.

U ovogodišnjem kalendaru predviđene su i julska akcija i jedna krajem godine u skladu sa potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*