GALERIJA: Humanisti darovali krv, Pejaković za jubilej dao duplu dozu

Veliki broj humanista odazvao se i danas akciji dobrovoljnog davanja krvi Crvenog krsta Kotor Varoš.

Jesenja akcija dobrovoljnog davanja krvi počela je u prostorijama u 9:30 i trajaće do 16 časova. Sekretar Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je zadovoljan odzivom i da će po tradiciji i ova akcija biti uspješna.

– Posebno mi je drago da se kod mladih budi svijest da na ovaj način mogu pomoći drugima. Oko 40 ljudi je prvi put dalo krv i to su mahom srednjoškolci. Svaka naša akcija je uvijek praćena velikim odzivom i ponosni smo na činjenicu da imamo 520 registrovanih dobrovoljnih davalca krvi. U svakoj akciji prikupimo velike količine krvi i kada je god potrebno te doze su dostupne za naše sugrađane – istakao je Brborović.

Jedan od humanista Goran Pejaković danas je obilježio veliki jubilej i 50. put darovao krv.

– Ponosan sam na taj broj, ali još više što znam da sam na taj način pomogao ljudima u nevolji i spasio nečiji život. Smatram da je ovo najmanje što svako od nas može uraditi da bi pomogao drugome. Na današnji jubilej odlučio sam da dva puta dam krv – istakao je Pejaković i dodao da će davati krv dok ga god služi zdravlje.

Siniša Marković iz Obodnika došao je u rodni kraj iz Njemačke i iskoristio priliku da iskaže humanost.

– Drago mi je da sam se yadesio ovdje baš u vrijeme ove akcije. Ovo je 11. put da dajem krv i nastaviću da to činim kad god mi se ukaže prilika. To je gest koji će možda nekome spasiti život – rekao je Marković.

Prikupljena je 151 doza u akciji kojoj se odazvalo 217 ljudi, od kojih 66 nije moglo dati krv zbog zdravstvenih razloga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*