GALERIJA: Djeci podijeljeni nikoljdanski paketići

Molitva i dječija radost ispunila su danas hram Svetog velikomučenika Lazara u Zabrđu gdje su najmlađima povodom praznika Djetinjci i Nikoljdana podijeljieni paketići.
Paketići su podijeljeni u sklopu akcije “Nikoljdanske radosti”, koju je organizovao mjesni odbor SDS-a Zabrđe na čelu sa Draganom Zeljkovićem i Slobodanom Gelićem.
– Želimo da ova manifestacija preraste u tradicionalnu, a posvetili smo je djeci koja sa posebnom radošću dočekuju Nikoljdan. Podijelili smo 90 paketića, a za sve koji su došli u hram pripremili smo i kuvano vino i girice. Cilj nam je i da na ovaj način okupljamo mještane i sačuvamo naše običaje i tradiciju – rekao je Zeljković.
Ozarena lica mališana govorila su više od riječi, a njihovi roditelji su zahvalili ljudima koji su se pobrinuli za dodjelu paketića.
– Ovo je veoma lijep gest, a nema ljepše slike od dječije radosti u našem hramu. Dobro je da se okupljamo i čuvamo običaje u vremenu kada smo svi zaokupljeni obavezama i problemima – kaže mještanin Slobodan Milojčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*