Gajanin imenovan na čelo Univerziteta u Banjaluci

Senat Univerziteta u Banjaluci imenovao je danas prorektora za naučnoistraživački rad Radoslava Gajanina iz Kotor Varoša za vršioca dužnosti rektora ovog univerziteta.

Gajanin, koji je profesor na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, istakao je da je njegovim izborom prevaziđena teška situacija u ovoj visokoškolskoj ustanovi nastala ostavkom Milana Mataruge.

– Drugih kandidata za vršioca dužnosti rektora nije bilo. Univerzitet nastavlja tamo gdje je stao, sprovodiće sve zakonske i podzakonske procedure u svim okolnostima. Štitiću interese studenata, ali i interese nastavnika. Svi koji se ne budu akademski ponašali neće biti dobrodošli na Univerzitetu u Banjaluci – poručio je Gajanin.

On je poručio i da će problemi biti rješavani u akademskom dijalogu.

– Svaki pojedinačni zahtjev studenata ćemo analizirati, a u prvom planu je neakademsko ponašanje pojedinih uposlenika Univerziteta – rekao je Gajanin.

Bivši rektor Milan Mataruga poželio je Gajaninu da što prije formira kvalitetan tim i nastavi pravcem daljeg razvoja Univerziteta u Banjaluci.

– Svim nastavnicima i studentima želim da rade svoj posao najbolje što znaju i umiju. Žao mi je što u reformskim pristupima nismo uspjeli doći do kraja. Ne žalim što nisam rektor, vraćam se svojim studentima i porodici – rekao je Mataruga nakon sjednice Senata.

Mataruga je 8. novembra podnio ostavku na funkciju rektora Univerzitata u Banjaluci, nakon što su studenti prethodnih dana izrazili nezadovoljstvo zbog niza problema na ovoj visokoškolskoj ustanovi. On je tada istakao da je ponašanje grupe studenata na dan kada je Univerzitet u Banjaluci obilježavao godišnjicu osnivanja neprihvatljivo i očigledno orkestrirano i smišljeno vođeno da bi bio urušen ugled Univerziteta, a on smijenjen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*