Fudbalski veterani kotorvaroški ambasadori sporta i humanosti

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša okupljeni oko Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije već četvrtu godinu su profesionalno bavljenje sportom zamjenili druženjem uz “bubamaru” u sali Osnovne škole “Sveti Sava”.
Okretni su i srčani kao nekada, ali danas više ne igraju za pobjedu i golove, već za svoju dušu jačajući davno stečena prijateljstva na travnatim terenima. Jedna od najboljih generacija kotorvaroške Mladosti pojačana onima koji su ih naslijedili na terenu već godinama druguje sa “bubamarom” na kraćem terenu i uz manje golove. Igrajući mali fudbal čuvaju veliku ljubav prema sportu kojem su posvetili najbolji dio svojih života i čvrsta prijateljstva.
Kao nekada kotorvaroške fudbalere i danas predvodi dugogodišnji kapiten Mladosti Aleksa Vučanović, a uz njega su i bivši fudbaleri Slavko Žutić, Dragiša Serdar, Dragiša Jurić, Boris Novaković, braća Damir i Jasmin Varošić, Mesud Tabaković, Savo Kerezović i Slobodan Petrović. Redove veterana “podmladili” su Radoslav Drljača, Bojan Maksimović i Zoran Stolić, a pridružio im se i rukometaš Saša Vuković.
U protekloj godini su učvrstili prijateljstva sa veteranima iz Apatina i Kranja, a redovne susrete imaju sa radnicima carinskog terminala u Gradišci. Trenutno se pripremaju za odlazak na turnir za veterane u Mursku Sobotu.
– Na poziv župana Aleksandra Jevšeka gostovaćemo u Murskoj Soboti prvog vikenda u februaru, gdje ćemo nastupiti u konkurenciji 16 ekipa iz Mađarske, Hrvatske, BiH i Slovenije, a u drugoj polovini godine nas očekuju nastupi u Staroj Pazovi i Novom Sadu – istakao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović.
Osim nastupa na turnirima članovi Udruženja se odlikuju i humanitarnim radom. Većina redovno učestvuje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, svake godine doniraju novogodišnje paketiće za moleban u hramu Svetog Proroka Ilije u Vrbanjcima, finansijski pomažu one kojima pomoć najpotrebnija, a inicijatori i učesnici su mnogih manifestacija na području opštine.
– Ove godine smo, uz blagoslov arhijerejskog namjesnika kotorvaroškog Milenka Narića, inicirali plivanje za Časni krst, manifestaciju koja će postati tradicionalna – poručio je potpredsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Aleksa Vučanović.
Zahvaljujući Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, koji su prepoznali značaj rada i činjenicu da ovi momci promovišu RS i Kotor Varoš, fudbalski veterani su dobili sportsku opremu za međunarodne nastupe. Pomoć im pružaju i preduzeća “Euromont”, “Primula”, “Detektor”, Srednjoškolski centar “Nikola Tesla”, “Naša kafanica” i brojni privrednici i ljudi dobre volje.
– Svi oni su naši gosti na redovnim druženjima koja organizujemo, a s obzirom da smo počeli sa aktivnostima na Mitrovdan prije četiri godine odlučili smo prošle godine da obilježimo i prvu krsnu slavu Udruženja – istakao je Vučanović.
Kotorvaroški fudbalski veterani su uvjereni da će još godinama drugovati uz loptu, jer njihov jedini interes su igra i druženje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*