Fudbalski veterani iz Kotor Varoša proslavili slavu

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša proslavili su Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije u prisustvu velikog broja prijatelja.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić obavio je obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu je pročitao najmlađi kršnjak Siniša Vuković.

– Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku – istakao je Narić.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović je naglasio da su se veterani prije pet godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva i jačaju bratske veze i zajedništvo u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

– Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge i da u sabornosti, slozi i ljubavi širimo pozitivnu energiju i promovišemo Kotor Varoš – rekao je Petrović.

Veterani su se prisjetili i najmlađeg majora Vojske RS Aleksandra Saše Petrovića, koji je bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružao podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije. Poručili su da im je obaveza da njegovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaborave i da će on vječno živiti u njihovim srcima.

Kotorvaroški fudbalski veterani danas odlaze u Kranj gdje će odigrati utakmicu sa veteranima Triglava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*