FOTO GALERIJA: Zapaljena vatra pod kotlićima “Kotorvaroške kotlićijade”

Jubilarna deseta “Kotorvaroška kotlićijada” počela je jutros u radnoj atmosferi i pripremama ekipa za cjelodnevno druženje i takmičenje u spremanju lovačkog i ribolovačkog kotlića.

Tradicionalna manifestacija koja je ubjedljivo najposjećeniji događaj u sklopu obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš ove godine će po svemu sudeći okupuiti rekordan broj učesnika. U Turističkoj organizaciji Kotor Varoš koja je u saradnji sa opštinom organizuje “Kotorvarošku kotlićijadu” istakli su da su oko devet časova imali više od 50 prijavljenih ekipa.

Na svim štandovima koje je obišla patrola portala “Moj Kotor Varoš” vladala je karnevalska atmosfera, a šale je prekidalo kuckanje noževa i zveckanje kotlića.

– Ne priznajemo ništa osim pobjede. Prošli smo i specijalne visinske pripreme u Kruševu Brdu i ne može se dogoditi da pobacimo. Nade polažemo u majstora kotlića Dulu Petrovića, a obezbijedili smo i posebnu ekipu koja će pripaziti na žiti – rekao je u šali Miljan Maksimović, koji predvodi ekipu Lovačkog udruženja “Borčići” Šiprage.

Zagrijavanje je počelo i u ekipi kafe bara “No1”, ali uz izmjenjene uloge. Vlasnik Stojan Knežević je pod budnim okom konobara Marinka Đurića vrijedno pripremao sastojke za kotlić.

– Danas konobari gazduju, a ja sam svakako navikao raditi, pa mi ni ovo ne pada teško. Prevarili su vas kada su rekli da je ovo jedini dan u godini kada radim – šali se Knežević, a zatim ozbiljnijim tonom poziva sve koji dođu na gradsko kupalište “Bjeline” da ih posjete i uživaju u dobrom druženju uz tanjir i čašicu.

Osim ekipa iz Kotor Varoša u pripremanju lovačkog i ribolovačkog kotlića takmičiće se i gosti iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović rekao je da su za ekipe koje se takmiče u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili dovoljne količine ribe, a da će najuspješnije dobiti pehare, diplome i robne nagrade.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i začine za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije, a posjetioci će moći degustirati ono što su takmičari pripremili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*