FOTO GALERIJA: Veliki odziv akciji čišćenja Kotor Varoša

Centralni dio proljećne akcije čišćenja i uređenja Kotor Varoša održan je danas na potezu od Crne rijeke do Rujevice.

Akcija “Očistimo svoju okolinu i sačuvajmo zdravu životnu sredinu” je dio aktivnosti povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš, a organizovali su je opština i njene službe u saradnji sa kotorvaroškim Ekološkim pokretom “Eko opstanak”.

Glavni dio akcije kojoj se odazvalo više od 100 učesnika realizovan je u gradskom području gdje su učenici Osnovne škole ” Sveti Sava” u saradnji sa Ekološkim porkretom “Eko opstanak” posadili cvijeće kod spomenika poginulim borcima Vojske RS i zgrade opštine Kotor Varoš.

Veliki doprinos akciji dali su i radnici opštinske uprave koji su predvođeni načelnikom opštine Kotor Varoš Zdenkom Sakanom, njegovim zamjenikom Mladenom Trivunovićem i predsjednikom Skupštine opštine Ibrahimom Palićem sa članicama Udruženja žena “Venera” čistili područje oko zgrade opštine i gradskog trga.

Članovi Fudbalskog kluba Mladost bili su u akciji u okolini gradskog stadiona, dok su područje oko dvorane čistili radnici Centra za kulturu sport i informisanje i članovi Kluba malog fudbala i Odbojkaškog kluba Kotor Varoš.

Na području Podbrđa i Zabrđa angažovani su bili sportisti iz Karate kluba Ipon i Košarkaškog kluba Mladost, dok su u Rujevici u akciji bili džudisti i rukometaši.

Smeće su na gradskom kupalištu “Bjeline” prikupljali radnici Odsjeka za inspekcijske poslove i Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kotor Varoš, dok su na potezu između mostova kod Tržnice i u Kotoru otpad kupili članovi Sportsko-ribolovnog društva Kotor Varoš i fudbalski veterani. Akciji su se pridružile i druge gradske ustanove koje su čistile prostor oko svojih sjedišta.

Veliki doprinos dali su i radnici Komunalnog preduzeća “Bobas”, koji su odvezli prikupljeni otpad.

Proljećna akcija je održana u sklopu obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš, a načelnik Sakan je izrazio zadovoljstvo odzivom.

– Zadovoljan sam kako je akcija protekla. U nju se ukljičilo više od 60 radnika opštinske uprave, a pridružilli su nam se i mnogi drugi kojima želim da se zahvalim. Prikupljenja je velika količina smeća i uklonjeno je nekoliko mini-deponija što je dovoljno da akciju proglasimo uspješnom – rekao je Sakan za “Moj Kotor Varoš”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*