FOTO GALERIJA: Tomići ponosno njeguju prezime i diče se njime

Desetine članova porodica Tomić okupili su se juče na obali Vrbanje u Donjem Obodniku na tradicionalnom druženju “Tomićijada”.

– Već nekoliko godina uzastopno se okupljamo i družimo se. I ove godine smo se okupili da uz druženje, šalu i razonodu ostavimo po strani svakodnevnicu i opustimo se u prirodi – rekao je za “Moj Kotor Varoš” domaćin i organizator ovogodišnjeg druženja Miroljub Jurić.

Na druženje, koje je i ove godine proteklo uz dobar provod i bogat meni, Tomići su pritigli i iz Beograda.

– Ponosna sam na svoje Tomiće koji me svake godine pozovu na ovo druženje. Penzionerske dane provodim u Beogradu, ali svaki slobodan trenutak i ljeti i zimi volim da provedem sa svojim Tomićima – rekla je Mira Baveljić koja se prije više od 30 godina otisnula preko Drine.

Najstariji među generacijama okupljenih Milenko Tomić bio je posebno raspoložen.

– Početkom jula naša porodica je postala bogatija za dvojicu Tomića – Pavla i Alekseja. Postao sam djed po drugi put i puno mi je srce kad pomislim da će imati ko da nosi porodično prezime – rekao je Milenko koji je otvorio “Tomićijadu” stihovima kojima je opisao porodično prezime.

Organizacija sljedeće “Tomićijade” povjerena je Draganu Tomiću, koji je tu ulogu sa svojom porodicom prihvatio uz veliko zadovoljstvo.

– Drago mi je da je došao red i na mene da organizujem druženje. Nadam se da će naredna godina biti sunčanija, ali bilo kako bilo ovaj zadatak mi neće teško pasti – rekao je Dragan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*