FOTO GALERIJA: Socijalisti uvjereni u pobjedu Tešića, Župljanina i koalicije sa SNSD-om i DNS-om

Socijalistička partija uvjerena je u pobjedu koalicije u kojoj su sa SNSD-om i DNS-om na oktobarskim izborima, koja je uslov za nastavak jačanja i razvoja RS, istaknuto je na sinoćnjoj predizbornoj tribini SP-a održanoj u Kotor Varošu.

Predsjednik SP-a Petar Đokić istakao je da i u Kotor Varošu žele da prenesu poruku da socijalisti žele da sa koalicionim partnerima nastave da vode RS.

– Želimo da RS jačamo ekonomski i da u budućnosti još više jačaju elementi socijalno odogovorne države, koja je odgovorna prema svim svojim građanima, a posebno prema dijelu stanovništva koje treba njenu pomoć i podršku države i da im država stvori sigurnost za normalan život kao što su ugrožene porodice, penzioneri, boračka populacija i brojni drugi građani. Da bi to postigli moramo imati jaku, politički sigurnu i stabilnu, ekonomski stabilnu i bezbjednosno sigurnu RS, što garantuje i ličnu sigurnost i da imamo pune slobode. Na taj način možemo da stvorimo uslove da RS može da se dalje razvija i gradi – rekao je Đokić

On je istakao da SP u Kotor Varošu ima divne ljude i da Kotor Varoš ima veliku šansu da dobije svoje sjajne predstavnike.

– Slobodan Župljanin je dao maksimalni doprinos nastanku, razvoju i borbi za RS, a Predrag Tešić je jedinstven čovjek koji ima dugoročne ideje i vizije ispred ovog vremena. Kotor Varoš ima priliku da birajući ovakve ljude ima kvalitetne predstavnike koji će mu donijeti najbolje – dodao je Đokić.

Đokić je istakao da žele da upute i jasnu poruku da je koalicija stabilna, čvrsta i okupljena oko zajedničkih kandidata Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH i Željke Cvijanović za predsjednika RS.

– Oboje imaju snažan politički i lični integritet, snagu, harizmu, znanje, sposobnost i sve vještine koje su potrebne da bi odgovorili zadacima na tako važnim funkcijama – zaključio je Đokić.

Cvijanovićeva je rekla da joj je zadovoljstvo da je sa SP sa kojom je SNSD u stabilnoj koaliciji.

– Želim da iskažem zahvalnost Đokiću i ostalim ministrima iz SP-a koji su sa nama iz SNSD-a i sa DNS-om radili i vodili RS u periodu koji je bio izuzetno težak. Uspjeli smo da prevaziđemo finansijske prepreke, a na političkom planu smo ostvarili sjajne rezultate u smislu zaštite RS i njenih nadležnosti i jačanja svih funkcija koje ona ima. Sigurno je da idemo u veliku pobjedu, mi smo ljudi koji radimo za jaku RS i ulažemo energiju i napore da ona bude bolja i jača. To smo uspjeli pokazati svojim rezultatima i nemamo vremena da se osvrćemo na ono za čime poseže druga strana. Mi idemo zajedno okupljeni u ideji za jaku RS i jake njene institucije i zato vjerujem u veliku pobjedu – poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a i kandidat za poslanika u Parlamentu BiH Predrag Tešić rekao je da kao jedini kandidat iz Kotor Varoša za ovaj nivo vlasti očekuje veliku podršku građana Kotor Varoša.

– Kotor Varoš će poslije ovih izbora imati četiri predstavnika – Milorada Dodika, Željku Cvijanović, Slobodana Župljanina i mene. Zahvaljujem građanima Kotor Varoša koji su nas podržali u velikom broju i očekujem da 8. oktobra proslavimo pobjedu naše koalicije. Moramo promijeniti politiku predstavnika RS u Sarajevu i zaštititi RS, koja mora vratiti veći kapacitet na nivou BiH – istakao je Tešić.

Njegov zamjenik i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS Slobodan Župljanin kazao je da je lijepo biti u okruženju socijalista i socijaldemokrata.

– Želimo da građanima Kotor Varoša još jednom pošaljemo jasnu i nedvosmislenu poruku – RS mora ostati u sigurnim rukama u kojima je bila i do sada. Ne smijemo je ni po koju cijenu prepustiti onima koji bi trguju njome i sa 30.000 poginulih boraca i starješina u proteklom odbramneno-otadžbinskom ratu. RS je najveća vrijednost za koju svi moramo da se zalažemo i za koju smo spremni da učinimo sve. Imamo i obavezu i dužnost da RS učinimo mjestom u koje je poželjno doći, a ne mjestom iz kojeg treba odlaziti. Siguran sam da će 7. oktobra pobjeda biti na strani naše koalicije i da ćemo nastaviti da štitimo i branimo RS i da je još više jačamo – rekao je Župljanin.

Na tribini su predstavljeni i ostali kandidati SP-a za poslanike u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH, a poslije njenog završetka održan je koncert popularnog „Amadeus benda“ koji su Kotorvarošanima poklonili socijalisti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*