FOTO GALERIJA: Radnici “Sporteka” uživali u druženju, pjesmi i takmičenjima

Radnici fabrike obuće “Sportek” proteklog vikenda su na kotorvaroškom izletištu Luke imali predah od posla o kome će se dugo pričati, a osim druženja uz jelo, piće i pjesmu nadmetali su se i u zanimljivim disciplinama.

Nekoliko oblaka je najavljivalo kišovito popodne, ali su uz natkriveni dio izletišta bili spremni i šatori, pa moguće padavine nisu zabrinjavale ni organizatora, niti aktere druženja.

“Sportekovci” su proizvodne trake zamijenili improvizovanim borilištima, takmičeći se u povlačenju konopca, malom fudbalu i najzanimljivijoj disciplini karaokama.

Povlačenje konopca bila je prva disciplina, a snage su u bukvalnom smislu te riječi odmjerile četiri ekipe sa po pet takmičara. Titulu je osvojila ekipa “Prese” koju je taktički, ali i snagom predvodio kapiten Borislav Kužet.

– Znao sam da će moja taktika donijeti rezultat, dogovorio sam sa kolegama kako treba da se postavimo i da pobijedimo. Osvojeno prvo mjesto je dokaz da smo pametno odigrali sve borbe – rekao je Kužet.

Drugo mjesto u ovoj disciplini osvojila je ekipa “Cajgini drugari”, a treće mjesto zauzeli su članovi “Karbona”.

Ekipa “Prese” iz “Sporteka 1” bila je najbolja i u malom fudbalu, drugo mjesto su osvojili “Mehaničari” iz “Sporteka 2”, a treće “Mehaničari” iz “Sporteka 1”.

Takmičenje u karaokama za titulu “Zvezde Sporteka”, kako su u šali takmičenje nazvali okupljeni, proteklo je u zanimljivom tonu. Među osam pjevača posebnu atmosferu napravila je Šefika Fija Jerković koja je dobila nagradu publike i velike aplauze.

U nešto ozbiljnijem dijelu takmičenja najbolji je bio Zoran Marković koji je za dlaku bio ispred Stamenko Ćane Jovičića. Treće mjesto osvojio je Dragan Topić koji je novčanu nagradu poiklonio polubratu koji je pretrpio štetu u nedavnim poplavama, što su njegove kolege ispratile aplauzima.

Atmosfera je, kako je vrijeme odmicalo, bila sve bolja, a radnici su poveli i kolo i pjesmu. Druženje u prirodi pokazalo se kao pun pogodak, jer su zaposleni u najvećoj fabrici u kotorvaroškoj opštini cijeli dan proveli u odličnom raspoloženju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*