FOTO GALERIJA: Penzioneri uživali u druženju na planini Borje

Penzioneri iz Kotor Varoša družili su se danas sa kolegama iz Kneževa, Teslića, Modriče, Stanara, Dervente i još nekoliko opština na tradicionalnom okupljanju organizovanom na Borjima.

Penzioneri su proveli ugodan nedeljni dan i uz hranu, piće i muziku družili se sa poznanicima i dugogodišnjim prijateljima, ali i stekli i nova poznanstva.

Tomo Pavlović iz kotorvaroškog naselja Obodnik, koji se populaciji penzionera pridružio prije dvadesetak godina, kaže da je uživa u druženju sa kolegama.

– Iz godine u godinu nastojim da dođem na ovo druženje i uvijek nam bude veoma zabavno – rekao je Pavlović.

Druženje na planini koja spaja Kotor Varoš i Teslić ne propušta ni Mirko Klječanin iz teslićkog sela Očauš.

-Ne bih nizašta propustio da se vidim sa svojim poznanicima iz svih krajeva naše Republike. Rijetko gdje se osjećam ugodno kao na planini Borje – istakao je Klječanin.

Organizatori su za narednu godinu najavili još brojnije druženje, a predsjednik kotorvaroškog Udruženja penzionera Ratko Čupić rekao je da je ponosan što je Kotor Varoš jedan od inicijatora ovogodišnjeg okupljanja.

– Spomenik na kome smo položili vijenac je na teritoriji opštine Kotor Varoš, a mjesto gdje se nalazi šator je teslićka teritorija. Ta granica za nas je imaginarna, ona ne postoji, mi se družimo i petu godinu rušimo granice – istakao je Čupić.

Gosti na druženju bili su direktor Fonda PIO RS Mladen Milić, predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj i izaslanik predsjednika RS Siniša Karan. Druženje je proteklo u veseloj atmosferi, a za to su se pobrinuli izvorne grupe “Braća Stojanovići” i “Izvorni glas”, krajiška grupa “Braća Čupići” i Boško Vuković sa bendom.

Penzioneri su su mogli da čuju i niz korisnih informacija, a među njima su i uslovi smještaja u Domu za starija lica “Dr Škeljić” u Kneževu.

– Dom za starija lica “Dr Škeljić” uspješno radi oko godinu. Moj zadatak je da ljude na području kotorvaroške opštine upoznam sa radom doma i uslovima za boravak. Smještaj u domu je prvoklasan, a nalazi se u vazdušnoj banji i nudi vrhunske uslove za starije osobe koje ne mogu da se sami brinu o sebi. Stanare doma osim odličnih uslova čeka i najniža cijena boravka u RS koja iznosi 550 KM – istakao je Mladenko Stojanović koji je penzionerima podijelio promotivni materijal.

Organizaciju druženja pomogli su preduzeća “Sportek”, “Sim tehnik”, “Vrbanja šume” i Opština Kotor Varoš. Prije druženja delegacije Opštinske organizacije SUBNOR-a i Udruženja penzionera položile su vijenac na spomen obilježje povodom 4. jula – Dana borca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*