FOTO GALERIJA: Maslovare bastion srpske tradicije i običaja

Maslovare s ponosom nose status bastiona srpske tradicije i običaja, a dokazale su to i proteklog vikenda sjajnom organizacijom sabora folkloraša pristiglih iz Srbije, Rumunije i svih krajeva RS.

Manifestacija “Međunarodni vidovdanski dani folklora – igrom i pjesmom kroz kotorvaroška sela” okupila je 20 kulturno-umjetničkih društava i više od 1.000 ljubitelja narodne igre i pjesme. Kroz Maslovare je prošao svečani defile učesnika, a potom je održan centralni program na igralištu osnovne škole.

Predsjednik i osnivač Kulturno-umjetničkog društva “Lira folklor” iz Beograda Gojko Zorić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je prvi put u Malsovarama, ali da je već sada siguran da nije i posljednji.

– Stigli smo sa veteranima i omladincima. Atmosfera je odlična i nismo ni slutili da ćemo naići na ovako topao doček i na sjajnu organizaciju. Već sada mogu da kažem da obavezno dolazimo i sljedeće godine, a nadam se da nećemo biti jedini smo predstavnici Srbije – istakao je Zorić, koji je godina radio kao etnokoreolog u nacionalnom ansamblu “Kolo”.

Odličan domaćin i organizator bilo je Kulturno-umjetničko društvo “Brio Rudar” iz Maslovara.

– Još jednom smo pokazali pravo lice Maslovara i ova manifestacija prelazi u veliku tradiciju. Nažalost opštinska vlast nas nije prepoznala kao ambasadore naše opštine, imali smo problem u vezi sa korišćenjem prostorija mjesne zajednice kako bi se učesnici presvukli, a nisu predstavnici opštine nisu došli na ovu izuzetnu manifestaciju. Uprkos svemu pokazali smo da su Maslovare bastion tradicije i trajaćemo i dalje i borićemo se zbog ove omladine koja je najjača kada je najteže – rekli su u organizicionom odboru manifestacije.

Organizatori manifestacije bili su Kulturno-umjetničko društvo “Brio-Rudar” Maslovare, Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš i Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” Maslovare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*