FOTO GALERIJA: Majstori za volanom pokazali umijeće u Maslovarama

Dragan Radić, Boban Lazić i Željko Ristikić pobjednici su jubilarne pete “Džipijade” koja je danas održana u Maslovarama i na kojoj su vozači vrhunskom vještinom i velikom hrabrošću priredili istinski spektakl.

Radić je slavio u trci džipova ispred Borka Božičkovića i Miroslava Petrušića, Lazić je bio najbolji u kategoriji kvadova, a iza njega su ostali Branislav Kršić i Rajko Bebić, dok je Ristikić bio najbrži među kroserima ispred Igora Blagojevića i Filipa Ivanjića.

Majstori vožnje pokazali su vrhunsku spretnost u ekstremnim uslovima, a odlično pripremljenom stazom u prirodnom ambijentu odjekivali su zvukovi moćnih mašina i miješao se miris goriva i užarenih lamela i kočnica.

Stazom su prošli i njihovi nasljednici Vanja Kršić i Nikola Bebić, kojima je dodijeljena zahvalnica kao najmlađim učesnicima.

Odlični organizatori “Džipijade” bili su Auto-moto klub “Borja-Borci” i Lovačko udruženje “Jelovka” iz Maslovara. Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima uručio je u ike organizatora Slobodan Župljanin, koji je zahvalio svim učesnicima na dolasku na “Džipijadu”.

– Iza nas je pet izdanja ove sjajne manifestacije. Do sada smo ” Džipijadu” organizovali na amaterskom nivou, ali smo ove godine dobili obećanje iz Ministarstva trgovibe i turizma RS da će nas podržati u nastojanjima da je oodignemo na viši nivo. Već sljedeće godine ovdje će vozači voziti za bodove, a zajednička ocjena je da staza ispunjava uslove da organizujemo profesionalne trke u ovom prirodanom raju – istakao je Župljanin.

Uoči ovog spektakla učesnici su prodefilovsli Maslovarama, a poslije trke je za njih i goste obezbijeđen ručak i višečasovno druženje sa kojeg su svi otišli uz pregršt pozitivnih utisaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*