FOTO GALERIJA: Lovci se nadmetali u viteškim disciplinama

Tradicionalno lovačko zborovanje i takmičenje u navlačenju konopca, bacanju kamena s ramena i skoku u dalj discipline su u kojima su se danas uoči početka zimske sezone lova nadmetali članovi Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš.

Pobjednik u bacanju kugle bio je Stanislav Nović koji je iza sebe ostavio Radišu Popovića i Mirka Lukića. U skoku u dalj bez premca je bio Nenad Piličić iza kojeg su ostali Mirko Lukić i Miloš Tepić.

Najviše drame viđeno je u navlačenju konopca gdje je najuspješnija bila ekipa sekcije Zabrđe, koja je nadjačala ekipe Vrbanjaca i Grada. U duelu za drugo mjesto Vrbanjci su bili jači od Grada.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Nedeljko Glamočak rekao je da je ovo tradicionalna manifestacija prije otvora zimske sezone lova i prilika da se lovci okupe i druže i da se nadmeću u tradicionalnim disciplinama.

– Ovu manifestaciju uvijek uveličaju gosti iz okruženja i inostranstva. Mi idemo drugim lovcima u goste, oni dolaze nama i ovo je svijetla tradicija – rekao je Glamočak.

On je istakao da je stanje u lovištu kojim gazduju na zavidnom nivou i da u kontinuitetu unapređuju stanje.

– Završili smo lov na srneću divljač i sada smo napunili hranilišta za zimsku sezonu. U lovištima imamo značajan broj divljači, imamo priličan broj medvijeda, pojavio se i vuk, a imamo i veliki broj svinja na koje upravo počinje lov – dodao je Glamočak.

Član Upravnog odbora Lovačkog saveza RS Borislav Bojanić rekao je da je predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” vrijedan domaćin i lovac, a da se udruženje brine o divljači i održava fond divljači.

– Ovo je osrednje lovačko udruženje po broju članova, ali jedno od najbolje organizovanih koje igra značajnu ulogu u Lovačkom savezu RS. Mogu da iskažem samo pohvale na račun Lovačkog udruženja “Uzlomac” – rekao je Bojanić.

Članovi “Uzlomca” su poslije nadmetanja nastavili druženje uz bogatu trpezu i muziku i spremajući planove za predstojeći lov. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*