FOTO GALERIJA: Kotorvaroški socijalisti iz novih prostorija kreću ka uspjesima

Socijalistička partija u Kotor Varošu otvorila je sinoć nove prostorije u kojima će biti sjedište Opštinskog odbora, a svečanost je upriličena povodom 25 godina od osnivanja ove stranke.

Modreno uređene prostorije nalaze se u Domu penzionera u Ulici cara Dušana, a svečanim presijecanjem vrpce otvorili su ih predsjednik SP-a Petar Đokić, predsjednik Opštinskog odbora Predrag Tešić i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz Kotor Varoša Slobodan Župljanin.

– Večeras imamo dvostruko slavlje jer otvaramo stranačke prostorije i obilježavamo 25 godina rada stranke. Sa ovog mjesta krećemo u nove pobjede i jačanje SP-a u Kotor Varošu – rekao je Tešić.

Đokić je istakao da je Opštinski odbor u Kotor Varošu za kratko vrijeme dostigao zavidan rejting i da ga odlikuje sjajna organizacija i rad.

– Vjerujem u ljude koji vode SP u Kotor Varošu i čestitam im na svemu što su do sada uradili. Uvjeren sam da kotorvaroški socijalisti više neće biti samo iznenađenje kao što je bilo na posljednjim izborima nego da će predstavljati veliku snagu. SP na svakim izborima dobija sve više glasova i očekujem da će i na predstojećim u oktobru SP imati neuporedivo više glasova nego ranije – istakao je Đokić.

On je naveo da je SP potrebna društvu i da je sa socijalistima RS bolja i sigurnija i da su vlade u kojima su oni uvijek dobre.

– SP ima izvanredne rezultate u oblasti porodice, omladine i sporta i prvi put je u RS uveden materinski dodatak. Značajni rezultati ostvareni su i u boračko-invalidskoj zaštiti, reformisali smo Fond PIO i povećali penzije za 17 odsto, učestvovali kreiranju ambijenta koji je donio privredni rast i ostvarili napredak u svim resorima gdje smo prisutni. I zato sam uvjeren da sva podrška koja do nas stiže nije iznuđena, nego je to izraz iskrene podrške političkoj ideji koja na ovim prostorima traje više od jednog vijeka – rekao je Đokić.

Župljanin je rekao da su ideje i politika za koje se zalažu socijalisti ključni segment za razvoj društva i da će one jačati zajedno sa SP.

– Socijalna pravda, jednakost i solidarnost su naš temelj na kojem ćemo nastaviti graditi Kotor Varoš i RS. Moramo biti jedinstveniji kako bi sačuvali našu RS koja je izložena snažnim pritiscima i socijalisti su bili i biće snažan stub u toj borbi – istakao je Župljanin.

Na svečanosti su uručene zahvalnice pojedincima koji su učestvovali u osnivanju SP u Kotor Varošu. Zahvalnica je posthumno dodijeljena prvom predsjedniku Opštinskog odbora i jednom od osnivača Petku Petroviću, a uručena je njegovom sinu Aleksandru koji se nedavno politički aktivirao i vratio u redove socijalista. Zahvalnica je uručena i prvom predsjedniku mladih SP-a u Kotor Varošu Zoranu Tešiću.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*