FOTO GALERIJA: Kotorvaroška „Štraparijada“ u znaku grla porodice Mešić

Treće izdanje „Štraparijade“ u Kotor Varošu okupila je više od hiljadu ljubitelja konja, a nadmetanje u vuči balvana u potpunosti je pripalo grlima porodice Mešić iz Čelića koja su trijumfovala u četiri od pet kategorija.

U arenu su prvi izašli parovi u polulakoj kategoriji, a najviše snage pokazala su grla Miloša Vasiljevića i Draška Ćosića, drugo mjesto odnio je vlasnik konja Veresija iz Teslića, dok je treće zauzeo par tima Ćoso iz Kozarske Dubice.

Od tada su arenom dominirali konji porodice Mešić, koja je pokazala da ima najjača i najspremnija grla, ali i nevjerovatnu energiju i predanost da stignu do pobjede. Grla ovog vlasnika zauzela su prvo i drugo mjesto u pojedinačnoj kategoriji, dok je treće pripalo konju Neđe Marića iz kotorvaroškog Novog Sela.

Najbolji par u lakoj kategoriji imala je porodica Mešić, drugo mjesto pripalo je Goranu Dušaniću iz Prnjavora, a treće Marku Đukiću iz Slatine kod Lakataša.

Nagrade za dva najbolja para u srednjoj katregoriji pripale su grlima porodice Mešić, dok su treće mjesto ponovo zauzeli konji Marka Đukića. U teškoj kategoriji u arenu su izašla samo dva para, a domunaciju su potvrdila grla porodice Mešić.

Uspješni organizatori „Štraparijade“ bili su braća Saša i Siniša Marić, koji su dali sve od sebe da privuku što veći broj štrapara i gledalaca.

– Zadovoljni smo kako je sve proteklo, a posebno što je veliki broj ljudi došao da uživa u ljepoti i snazi grla. Za sljedeću godinu imamo velike planove i nadamo se da ćemo uspjeti da dovedemo najbolje štrapare i podići rejting ove manifestacije – rekao je za „Moj Kotor Varoš“ Saša Marić.

Gledaoci su mogli da uživaju i u hrani i piću, te uz pjesmu Dajane Vuković. Pokrovitelj ove manifestacije bila je opština Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*