FOTO GALERIJA: Kotorvarošani darovali 163 doze krvi

U akciji kotorvaroškog Crvenog krsta danas su prikupljenje 163 doze krvi čime su Kotorvarošani još jednom u nizu pokazali koliko su humani.

Četvrtoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 214 Kotorvarošana, a nakon ljekarskog pregleda krv ih je dalo 163 među kojima ih je 23 prvi put darovalo tečnost koja život znači.

– Zahvaljujući kontinuiranom radu Crvenog krsta na promociji dobrovoljnog davlaštva i podršci Opštine KOtor Varoš u posljednjoj deceniji bilježimo vrlo dobre rezultate. Činjenica da je veliki procenat davalaca krvi u odnosu na broj stanovnika nas svrstava u sami vrh RS kada je u pitanju ova humanitarna aktivnost – istakli su u kotorvaroškom Crvenom krstu.

Oni su zahvalili dobrovoljnim davaocima krvi koji su se danas odazvali akciji, a naročito onima koji su po prvi put darivali krv i na taj način postali dio velike armije humanista.

– Zahavljujemo se ekipi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS koji su kao i uvijek obavili svoju misiju profesionalno i savjesno. Ne možemo zaboraviti ni naše donatore bez čije podrške i pomoći ova akcija ne bi bila ovako uspješna, a u prvom redu Opštini Kotor Varoš, firmama “Građus”, “Dermal” , “Kvimpeks”, “SMS vision”, podrumu pića “Dagor”, Fudbalskim veteranima Kotor Varoš i Milenku Jotanoviću – rekli su u Crvenom krstu čiji su mladi volonteri i članovi komisije Dodborovqnih davalaca krvi entuzijazmom doprinjeli da bude organizovana još jedna uspješna akcija u nizu i obezbijeđena krv za liječenje naših građana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*