FOTO GALERIJA: Kotor Varoš ponovo pokazao da je grad humanista

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš organizovala je danas drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se kao i u dosadašnjim odazvao veliki broj humanista.

Akcija je održana u prostorijama Crvenog krsta Kotor Varoš, a već na početku u kratkom periodu se odazvalo stotinjak humanista. Do njenog kraja krv je dalo 139 od 218 građana koji su namjeravali da učestvuju u akciji.

– Treći put dajem krv i nadam se da će moj gest nekome pomoći. Prošli puta zbog manjih zdravstvenih problema nisam mogao darovati krv, ali nisam odustao – rekao je za “Moj Kotor Varoš” Brane Bunić.

Akciji se odazvao i Cvjetko Tomić, koji se podsjetio na vojničke dane.

– Nekada davno sam davao krv u vojsci i sada sam došao da ove ljude podržim i dam skroman doprinos ovoj humanoj akciji – istakao je Tomić za “Moj Kotor Varoš”.

Zvjezdan Kezija je već godinama redovan u akcijama Crvenog krsta, a tradiciju nije prekinuo ni danas.

– Prošli put sam dao krv jubilarni dvadeseti put, danas sam opet tu da svojim skromnim doprinosom pomognem da nekome bude spasen život -rekao je Kezija za “Moj Kotor Varoš”.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš Mladen Petrušić izrazio je zadovoljstvo odzivom i istakao da će ponovo dati veliku podršku Zavodu za transfuzijsku medicinu, jer u ljetnom periodu uvijek rastu potrebe za krvi.

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljeno je 150 doza dragocjene tečnosti, što ovu lokalnu zajednicu svrstava u vrh kada je riječ o dobrovoljnom davalaštvu krvi. U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju podržali su privrednici i opštinska uprava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*