FOTO GALERIJA: Kotor Varoš okupan mirisom najboljih jela

Tradicionalna manifestacija “Gastro fest” održana je večeras na Gradskom trgu u Kotor Varošu, a organizator je osim prezentacije gastro ponude obezbijedio i bogat zabavni i umjetnički program.

Poseban ugođaj priređen je za posjetioce koji su mogli da degustiraju izložene specijalitete i kupiti proizvode i suvenire, a u toku manifestacije izveden je i kulturno-umjetnički program.

Organizator nije zaboravio ni izlagače pa su najuspješniji među njima nagrađeni u nekoliko kategorija.

Nagrada za najraznovrsniju gastro ponudu dodijeljena je Udruženje žena “Venera” iz Kotor Varoša, Udruženje “Vileno kolo” nagrađen je za ponudu tradicionalnih jela, dok je za jela sa roštilja nagrađena Fondacije “Luka”.

Za najbolju ponudi proizvoda zdrave bio-hrane nagrađeno je Poljoprivredno gazdinstvo Silva ne Stojanović, u konkureciji pekarskih proizvoda najbolja je bila Pekara “Obeliks” , dok je u konkurenciji proizvoda kućne radinosti i starih zanata nagrađena Borja Stojanović, a za najoriginalniju ponudu kotorvaroškog suvenira Vesa Radonjić.

Priznanje za najinovativniju ponudu gotovih jela pripalo je Udruženje žena “Sreća”, a posebno priznanje za originalnost prezentacije pripalo je Udruženje žena “Šarenica” iz Kneževa. 

Organizator “Gastro fešta” bila je Turistička organizacija uz pokroviteljstvo Opštine Kotor Varoš. 

Direktor Turističke organizacije Kotor Varoš Miodrag rekao je da su pokušali da okupe što većo broj izlagača.

– Želim vam dobro druženje i da se lijepo provedete. Siguran sam da ćete se vratiti i naredne godine – rekao je Petrović.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je otvorio Gastro fest, rekao je da ova manifestacija pokazuje da je Kotor Varoš privlačan za sve.

– Sve što je autohtono za Kotor Varoš i trebamo to podržati, ali se moramo vezivati i sa opštinama u okruženju jer nas posjećuje sve više turista. Ova manifestacija čuva iskonske vrijednosti, ali moramo podržati i promociju ovih sadržaja u razvoj novih – istakao je Sakan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*