FOTO GALERIJA: “Heroj” proglasio pobjedu, osmijeh na licima više od 500 mališana

Udruženje “Heroj” iz Kotor Varoša od danas s velikim ponosom nosi taj naziv nakon što su njegovi članovi sa velikim uspjehom realizovali svoju najveću akciju i djeci podijelili više od 500 paketića.

Podjela paketića je startovala početkom sedmice u saradnji sa Centrom za socijalni rad, a najprije su se našli na adresama djece ometene u razvoju i mališana iz ugroženih kategorija.

Osmijesi su potom stigli i na lica učenika Osnovne škole “Sveti Sava”, a volonteri “Heroja” su posjetili centralnu školu u Kotor Varošu i sve njene područne škole – u Vrbanjcima, Prisoju, Zabrđu i Vaganima. Samo u toj etapi podijeljeno je oko 300 paketića, a darovima su usrećeni đaci od prvog do trećeg razreda.

Herojski karavan je potom stigao i do Šipraga, Grabovice, Maslovara i Obodnika, odnosno osnovnih škola “Petar Kočić” i “Petar Petrović Njegoš” gdje je podijeljeno oko 100 paketića.

Akciju podjele paketića uveličale su i glumice Dijana Dubočanin i Ivana Prpić koje su izvodile predstavu “Novogodišnja euforija”, a za samo nekoliko dana pogledalo ju je skoro 1.000 ljudi.

Predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da je odziv Kotorvarošana bio bolji nego ikada i da su zahvalni svima koji su na bilo koji način podržali akciju.

– Pred sebe smo postavili cilj da obezbjedimo minimalno 350, a u najboljem slučaju 500 paketića. Na kraju smo i taj prag preskočili na šta smo posebno ponosni. Veliku podršku dobili smo i od Opštine Kotor Varoš i Centra za socijalni rad koji su nam osim finansijske podrške obezbijedili vozila kako bi ogroman broj paketića stigao na sve željene adrese – istakao je Bojić.

Prema njegovim riječima, akcija je naišla na srdačan prijem i kod pojedinaca i privatnika.

– Podržali su nas “Caffe Faraon”, “Elli bar”, “Agro-Jurić”, “Kvimpex”, “Banjalučka pivara”, “GP Akropolis”, frizersko-kozmetički studio “Glamur” i restoran “Lovac”. Projekat su podržali Radojica i Dara Blagojević, Boško Jurić, Jelenko Vasiljević, Stefan Marković i narodni poslanik Jelena Trivić – rekao je Bojić i dodao da su značajan dio novca prikupili na humanitarnoj žurci u klubu “Avalon” na kojoj je volonterski pjevao poznati muzičar Bojan Kičić.

Bojić je naglasio da su postojali i pokušaji sabotaže projekta i da nisu sigurni da li su oni plod ličnih, političkih ili nekih drugih razloga.

– Upravo iz tog razloga smo proglasili pobjedu jer je sve ostalo na pukim pokušajima pojedinaca koje ne želimo javno imenovati. Pokušaj sabotaže ovakvog projekta nije napad na naše predstavnike već na stotine djece koju smo obradovali – ističe Bojić.

Nosilac ovog projekta bilo je Udruženje mladih “Heroj” Kotor Varoš u saradnji sa međunarodnom organizacijom “World vision” i Opštinom Kotor Varoš, a glavni koordinator i saradnici su bili Đorđe Bojić, Marko Đurić i Mladen Đukić.

“Heroj” je u toku akcije dio novca preusmjerio za pomoć porodicama Petrović i Begović u teškim zimskim danima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*