FOTO GALERIJA: Djeci podijeljeni nikoljdanski paketići

Djeca sa područja Mjesne zajednice Zabrđe obradovana su jutros nikoljdanskim paketićima koji su im podijeljeni u hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara.

Podjela paketića uslijedika je poslije jutarnje liturgije, a dobili su ih svi mališani do petog razreda iz Zabrđa, Podbrđa, Šibova, Novog Sela, Tovladića i Prisoja.

Sveštenik Damir Vrhovac izrazuo je zadovoljstvo što su vjernici u velikom broju došli u hram, a posebno što vidi veliki broj djece.

– Uzaludni su nam hramovi ako su prazni i zato me raduje što vidim da je naš hram ispunjen i ovoliko djece. Djeca kada su ugrožena i nesigurna padaju u zagrljaj svojim roditeljima, a tako i vi braćo i sestre pronađite utočište u Bogu i našoj vjeri – istakao je Vrhovac.

Nikoljdanske paketiće obezbijedio je Savjet Mjesne zajednice Zabrđe koji je i ove godine nastavio tradiciju.

– Želimo da naši najmlađi stanovnici osjete radost koju donosi sveti Nikola. Obezbijedili smo više od stotinu paketića i srećni smo što na području naše mjesne zajednice imamo toliko djece – rekao je predstavnik Savjeta Mjesne zajednice Zabrđe Slobodan Gelić.

Roditelji nisu skrivali zadovoljstvo što su njihovi mališani obradovani paketićima, a posebno što je podjela upriličena u hramu, te zahvalili čelnicima Mjesne zajednice Zabrđe koji su obezbijedili blagdanske darove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*