FOTO GALERIJA: “Dermal” otvorio luksuzni salon i nagradio najbolje radnike

Novogodišnjom proslavom za radnike i goste Fabrika obuće “Dermal” Kotor Varoš simbolično je ozvaničila početak rada prvog kotorvaroškog svečanog salona koji će nositi naziv “Sofija”.

Salon je otvoren u krugu nekadašnjeg “Proleksa” u kojem je “Dermal” jednu od ruševnih hala pretvorio u moderan objekat – prvi te vrste u Kotor Varošu.

– Po prvi put smo u prilici da proslavljamo završetak uspješne godine u našem objektu. U ovoj godini smo u Kneževu uposlili oko 100 radnika, a u Kotor Varošu 50, kupili smo mnogo novih mašina, kupili smo dio “Proleksa” i napravili ovaj salon u kojem smo uredili i restoran za radnike – rekao je na svečanosti vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima u novom salonu će biti organizovana isključivo slavlja i veselja.

– Prvobitna ideja je bila da salon nosi naziv “Dermal”, ali on će se zvati po mojoj najmlađoj kćerci Sofiji – rekao je Bubić i dodao da im predstoji obnova ostalih objekata u kompleksu koji su kupili u kojem planiraju izgradnju parkinga sa oko 300 mjesta i novog izložbenog salona obuće.

Menadžment “Dermala” je odlučio da nagradi i radnike koji su u godini na izmaku dali najveći doprinos uspješnom poslovanju.

Deset radnika je nagrađeno sa po 200 KM, a to su Darijo Župljanin, Ljubinka Marković, Bojana Božičković, Jovana Gatić, Nedeljko Talijan, Olivera Bibić, Željka Lazarević, Milojka Dukić, Aleksandra Novaković i Dušanka Radivojević.

Zahvalnost na požrtvovanom i uspješnom radu u vidu besplatnog ljetovanja iskazano je za pet radnika, a ova nagrada je pripala Svjetlani Kretić, Brankici Jošić, Mari Pešević, Stevi Pejakoviću i Milki Marković koja vodi pogon sa 60 muškaraca.

Mileni Bajić je posebnom nagradom odato priznanje za to što je obučila 200 radnika u pogonu “Dermala” u Kneževu koji do tada nisu imali nikakvo iskustvo, a danas uspješno proizvode obuću za zahtijevna inostrana tržišta. Priznanje je dobila i Snježana Čolić koja odlazi u inostranstvo, a uspomene na “Dermal” čuvaće sat sa ugraviranim nazivom firme.

Korisna površina kompletnog objekta iznosi 1.200 metara kvadratnih, a kapacitet salona biće 700 mjesta raspoređenih u dvije sale. U skladu sa potrebom gostiju biće moguće spojiti veliku salu sa 500 i malu sa 200 mjesta kako bi bio obezbijeđen maksimalan kapacitet.

Salon će imati i dio sa smještajnim kapacitetom u kojem će biti opremljena dva komforna apartmana i šest soba, a parking će raspolagati sa 250 do 300 mjesta.
“Dermal” je u objekat investirao oko milion maraka, a u salonu će biti otvoreno i 25 do 30 radnih mjesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*