FOTO GALERIJA: Božićno druženje Borčana u proljećnom ambijentu poslije sibirske zime

Tradicionalno božićno druženje Borčana okupilo je danas na platou Poturnjak šeszdesetak članova porodica čiji su korijeni sa Boraka, a za razliku od prošlogodišnjeg sibirskog ambijenta ovaj put su mogli da uživaju u proljećnom vremenu.

Dan koji je proveden uz druženje, pregršt šala i kuvano vino i rakiju bio je u znaku jedinstvene fudbalske utakmice na području kotorvaroške opštine u kojoj snage odmjeravaju oženjeni i neoženjeni Borčani.

Tradicija je nastavljena i na tom polju pa su iskusniji, predvođeni kapitenom Dragišom Jurićem koji je nedavno proslavio 50. rođendan ali igra kao mladić, slavili sa ubjedljivih 10:5.

– Rezultat je uvijek u drugom planu, ali niko ne voli izgubiti jer poslije utakmice slijede prozivke i šale na račun poraženih. Najvažnija je tradicija i da smo tu sa svojim rođacima, komšijama i prijateljima, da se družimo i zajedno slavimo Božić – rekao je za “Moj Kotor Varoš” Dalibor Jurić koji je ove godine branio boje neoženjenih, a već sljedeće bi mogao da pojača oženjene.

Neoženjeni takođe ne moraju da brinu za pojačanja jer su i danas mlade snage poslije glavne utakmice pokazale fudbalski talenat.

Odigravanje neobičnog meča Jurića, Lakića, Novića i drugih čiji se korijeni naslanjaju na Borke počelo je u poslijeratnim godinama i preraslo u božićnu tradiciju, koja nije prekidana bez obzira na vremenske prilike. Prošle godine meč je odigran iako je na Božić bio jedan od najhladnijih dana u godini, a Borci okovani sa gotovo metar snijega.

1 Comment

  1. Cao Borčani,Iako nisam zaslijedijo kojim rezultatom je završena utakmica nije ni bitno.Ne procjenljeva je vrijednost poruke koju šaljete svim Borčanima širo svijeta.Čestike i sretna 20280-ta godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*