FOTO GALERIJA: Borčani uz fudbal i druženje nastavili božićnu tradiciju

Jedinstveni fudbalski derbi odigran je i ove godine na Božić na platou zvanom Poturnjak gdje se grupa ljudi porijeklom iz Donjih Boraka tradicionalno okuplja na božićnom druženju.

Nakon prošlogodišnjeg sunčanog ambijenta i livade bez pahuljice snijega, ovogodišnje okupljanje Borčana bilo je na terenu pokrivenim snijegom, ali ih to nije omelo da odmjere snage u fudbalu i da organizuju još jedno nezaboravno druženje.

– Ove godine nas se okupilo nešto više od 30. Iako nas je značajno manje nego prethodnih godina, nismo odustali i opet nas je bilo dovoljno da odigramo tradicionalni fudbalski susret oženjenih protiv neoženjenih – rekao je član “neženja” Dalibor Jurić.

Okupljanja Borčana su počela u poslijeratnim godinama i već su prerasla u tradiciju koju, kako ističu, neće prekidati ni u godinama koje dolaze.

– Tradiciju moramo nastavljati i prebacivati ovaj običaj s koljena na koljeno, a dolazak mnogo djece dokaz je da će imati ko da i u godinama pred nama nastavi ova druženja i da se zna odakle svi potičemo – istakao je Jurić.

Iako je rezultat bio u drugom planu, oženjeni su pokazali da su veći majstori s loptom i utakmicu su dobili rezultatom 6:3.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*