FOTO GALERIJA: Bebe napravile praznik u Kotor Varošu

Graja beba ispunila je večeras gradski trg u Kotor Varošu gdje je održana tradicionalna manifestacija “Konferencija beba”. 

Između dvije “Konferencije beba”, odnosno od 28. juna prošle godine u Kotor Varošu je rođeno 196 djece, a na “Konferenciji beba”  ih je učestvovalo 109.

Nagrađene su bebe koje su izabrane u predsjedništvo. Kao najmlađa beba koja je rođena od 28. juna prošle godine u predsjedništvo je izabran Kristijan Đurić, najstarija je Nađa Muždekić, a najviše braće i sestara imaju Kristijan Đurić i Kalina Jurić. 

Bebe su se takmičile u nekoliko disciplina, a najuspješnije i najsnalažljivije su nagrađene vrijednim poklonima. 

U puzanju je ulestvovalo 25 beba, a prvo mjesto osvojila je Nađa Muždekić, drugo Matej Petrušić, a treće Dunja Knežević. Prvo mjesto u ispijanju sokića, poslije takmičenja u dvije grupe, osvojili su Filip Danilović i Sofija Đurić.

Najbrža u prebacivanju loptica iz kutije u kutiju osvojila je Sofija Bogdanović, drugi je bio Filip Glavaš, a treće mjesto pripalo je Tamari Savanović. U takmičenju u slatkog iznenađenja prvo mjesto pripalo je Aleksandri Jurić, drugo Marku Žarić, a treće Mihajlu Buniću.

Konferenciju su obilježile porodice vjenčanih kumova Igora Jurića i Velibora Đurića koji su očevi po troje djece, a a njihove bebe osvojile su zajedno tri nagrade. 

U zabavnom programu nastupili su mališani iz vrtića “Larisa Šugić” i Centra za porodicu – “Kuća radosti”, a okupljene su zabavljali i Lea Šućurović i Fazonko Boban i Nina.

Cilj manifestacije je promocija zdravog roditeljstva, porodičnih vrijednosti i povećanje nataliteta. 

Manifestaciju, koja je održana u okviru “Kotorvaroškog kulturnog ljeta”, organizovao je Centar za kulturu, sport i informisanje u saradnji sa Opštinom Kotor Varoš i Ministrastvom porodice, omladine i sporta RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*