Fondovi u Kotor Varošu obustavljaju rad na šalterima

Filijale fondova zdravstvenog i penzijsko-invalidskog osiguranja RS u Kotor Varošu radiće bez kontakta sa strankama zbog sprečavanja širenja virusa korona.

– U skladu sa donesenim mjerama Vlade RS i cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa korona obavještavamo javnost da će Fond zdravstvenog osiguranja do 23. marta u svim poslovnicama i filijalama organizovati minimalan proces rada uz mogućnost rada od kuće. Fond je još zbog mjere predostrožnosti i aktuelne epidemiološke situacije donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama kako se ne bi stvarale gužve i čekanja na ovjeru knjižica – naveli su u Fondu zdravstvenog osiguranja.

Ovaj Fond je ranije donio odluku da finansira sve zdravstvene usluge u javnim zdravstvenim ustanovama koje građani obave do 31. marta bez obzira na to da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje.

Građani i dalje sve iformacije o zdravstvenom osiguranju i o radu Fonda mogu da dobiju od zaštitnika prava na broj 051 226 870 i putem mejla [email protected], dok je broj filijale u Kotor Varošu 051 785 126.

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje RS je donio odluku o obustavljanju rada sa strankama u službenim prostorijama. U skladu sa ovom odlukom obustavlja se rad sa strankama u centralnoj službi, šest filijala, te 54 poslovnice Fonda do ukidanja vanredne situacije u RS.

Direktor Fonda PIO Mladen Milić rekao da su uprkos upozorenjima, molbama i preduzetim mjerama juče i danas imali mnogo više posjeta nego što je dnevni prosjek bio prije uvođenja vanredne situacije.

– Zabrinjavajuće je da je u gotovo svim filijalama nakon uvođenja jučerašnjih mjera, kada smo ograničili ulazak maksimalno tri stranke u šalter-salu, dolazilo čak i do verbalnih konflikata, a analize su pokazale da je najveći broj tih ljudi dolazio, a da nije bilo gotovo nikakve potrebe – rekao je Milić.

On kaže da će stručne službe Fonda obraditi sve primljene zahtjeve, a da je juče u potpunosti prekinuto vještačenje, odnosno rad za ocjenu radne sposobnosti. Informacije u filijali Fonda PIO RS u Kotor Varošu moguće je dobiti putem telefona na broj 051 784 190.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*