Fond snosi troškove Vanjinog liječenja, humanitarna akcija se nastavlja

Fond zdravstvenog osiguranja RS preuzeo je sve troškove liječenja Vanje Pejakovića iz Maslovara kod Kotor Varoša, koji je doživio tešku nesreću na ekskurziji u Italiji.

Tu odluku donijela je komisija Fonda zdravstvenog osiguranja uz obrazloženje da će biti preuzeti svi troškovi liječenja počevši od 28. maja.

Sportista i učenik banjalučke Poljoprivredne škole povrijedio je kičmu prilikom skoka u vodu i ostao prikovan za bolničku postelju. Roditelji Saša i Dubravka danima se ne odvajaju od sina. Vanjin otac Saša kaže da je zdravstveno stanje njegovog sina stabilno iako još nije počeo samostalno da diše.

– Ljekari ne pričaju mnogo o njegovom zdravstvenom stanju. Samo kažu da će oporavak biti dugotrajan – rekao je Saša.

Dodao je da će podrška Fonda zdravstvenog osiguranja mnogo značiti, jer su se do sada snalazili na razne načine kako bi prikupili novac za liječenje.

Humanisti nastavaljaju sa prikupljanjem novca kako bi pomogli Vanjino liječenje, jer njegovi roditelji i dalje moraju biti u Italiji, a uslijediće i dugotrajan i skup oporavak. Vanjini školski drugovi prikupljali su sinoć novac u Kotor Varošu, a sutra sa početkom u 21 čas u Kafanici Dobrila u banjalučkom Sokolskom domu organizuju humanitarnu žurku.

– Nadamo se da ćemo na žurci dočekati što više ljudi i prikupiti što više novca. Planiramo da organizujemo što više ovakvih žurki. Poslije sutrašnje žurke nastavljamo prikupljati novac svaki dan na Trgu Krajine u Banjaluci, a uveče u Kotor Varošu. Već smo postavili kutije u nekoliko kafića i u Kotor Varošu i Banjaluci. Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da se odazovu da bismo prikupili što veću sumu novca i uplatili na račun Vanjine majke. Naše malo nekome znači puno i želimo da zahvalimo svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i unaprijed se zahvaljujemo onima koji ce učestvovati – rekla je Stela Novaković.

Srednjoškolci su prije nekoliko dana počeli da prikupljaju novac na Trgu Krajine, ali su akciju morali privremeno obustaviti kako bi od MUP-a RS dobili odobrenje za štand.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*