Folklorni ansambl iz Maslovara krenuo put Praga

Članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Brio-rudar” iz Maslovara krenuli su danas put Praga gdje će učestvovati na Međunarodnom festivalu folklora.

Ekspedicija iz Maslovara će u jakoj konkurenciji iz velikog broja zemalja predstavljati RS i opštinu Kotor Varoš. Ovo će biti prvi izlazak KUD “Brio-rudar” na međunarodnu scenu, a od februara kada su počeli sa nastupima predstavili su se više od 20 puta. U Pragu će se predstaviti igrama iz Šumadije za koje su danima uvježbavali koreografiju.

– Moji omladinci su željno isčekivali da krenemo u Prag i puni optimizma idemo na ovaj put. Prema planu koji smo dobili trebalo bi da nastupimo u subotu u večernjim satima, nakon ansambla iz Ruske Federacije. Najvažnije je da sve prođe kako treba jer put je dalek, a za nastup se ne brinem jer vjerujem u svoje omladince, koji su vrijedno radili i spremali se za ovaj nastup – rekao je za MKV prvi čovjek KUD “Brio-rudar” Sredo Bogdanić.

Sa kotovaroškim folklorašima su u Prag otputovali i članovi KUD “14. februar” iz Debeljaka, pa će osim iskustva sa međunarodne scene steci i nove prijatelje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*