Folkloraši iz Maslovara vrijedno vježbaju za nastup u Pragu

Kulturno-umjetnicko drustvo (KUD) “Brio-Rudar” iz Maslovara marljivo se priprema za nastup na Međunarodnom festivalu folklora u češkoj prestonici Pragu, a danas smo ih zatekli kako uvježbavaju koreografije.
Ekspedicija iz Maslovara krenuće u srijedu put Praga gdje će u jakoj konkurenciji iz velikog broja zemalja predstavljati RS i opštinu Kotor Varoš. Ovo će biti prvi nastup KUD “Brio-Rudar” na međunarodnoj sceni, a od februara kada su počeli sa nastupima predstavili su se više od 20 puta.
– Učešće na festivalu je potvrdilo više od 50 učesnika. Danas smo uvježbavali novu koreografiju i trudimo se da se što bolje pripremimo i zauzmemo što bolji plasman. Najvažnije je da se predstavimo u što boljem svjetlu jer je to prestižno takmičenje i svaki uspjeh na tom nivou biće nam značajan. Vjerujem u svoju omladinu i znam da će dati maksimum da opravdaju i svoja i naša očekivanja. Omladinci svakim danom sve više napreduju i oni su naša satisfakcija da zajedno napravimo što bolje i organizovanije društvo koje će dostojanstveno predstavljati Kotor Varoš i naše Maslovare – rekla je za MKV koordinator KUD-a “Brio-Rudar” Milena Bogdanić.
U povratku će posjetiti Beč i uživati u znamenitostima austrijske prestonice, a povratak je planiran za ponedjeljak.

img_20161030_181306

raw-22

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*