Folkloraši iz Beograda, Rumunije i svih krajeva RS u Maslovarama

Maslovare će danas biti folklorni centar i domaćin manifestacije “Međunarodni vidovdanski dani folklora – igrom i pjesmom kroz kotorvaroška sela”.

U bogatom programu koji će početi u 13 časova nastupiće 14 kulturno-umjetničkih društava i ansambala koji će izvesti tradicionalne narodne igre i pjesme.

Na spisku učesnika su kulturno-umjetnička društva “Lira folklor” Beograd, “Temišvar” iz Rumunije, “Dušan Stanković” Čečava, “Naši običaji” Teslić, “Vojvoda Mando” Ugljevik, “Đerdan” Kukulje, “Nikola Kokošar” Šipovo, “Dukat” Laminci, “Rogolji” Rogolji, “Petar Kočić” Nova Topola, “Cerovica” Stanari, “Sveti Georgije” Paprikovac, te domaći Ansambl “Žubor” i Folklorni ansambl “Kotor Varoš”.

Programom je predviđeno okupljanje gostiju od 13 do 14 časova, a svečani defile počeće u 15 časova kada će učesnici krenuti prema crkvi Svetog Georgija. Centralni program biće održan na igralištu osnovne škole u Maslovarama sa početkom u 16.30 časova, a poslije izvedenog programa uslijedeće druženje učesnika.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš, Kulturno-umjetničko društvo “Brio Rudar” i Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” iz Maslovara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*