Ferhat Barjaktarević i Aleksa Vučanović zaslužili opštinska priznanja

Fudbalski klub Mladost Kotor Varoš predložio je da Zlatna plaketa povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš bude dodijeljena dugogodišnjem fudbaleru, kapitena i funkcioneru Mladosti Ferhatu Barjaktareviću.

U obrzloženju prijedloga za dobitnika najvišeg opštinskog priznanja navedeno je da je Barjaktarević dao nemerljiv doprinos uspjesima, razvoju i opstanku kluba.

– Osim priznanja za ogromne zasluge zbog aganžmana u Mladosti i u društvenom životu našeg grada to bi bio i lijep gest jer je Ferhat sa 99 godina trenutno jedan od najstarijih živih fudbalera na našim prostorima i najstariji stanovnik našeg grada – navela je uprava Mladosti.

Povodom  Dana opštine Kotor Varoš biće dodijeljene i opštinske zahvalnice, a iz Mladosti je predloženo da ona pripadne jednom od najboljih fudbalera koji je nosio njihov dres Aleksi Vučanoviću.

– Vučanović je, osim sjajnih igara u dresu Mladosti, jedan od najzaslužnijih ljudi što je klub poslije rata nastavio da se razvija. Ostaće upamćen po golu koji je postigao najboljem klubu u našoj regiji banjalučkom Borcu. Vučanović je ostao vjeran fudbalu i sportu kroz nesebičnu podršku sportskim manifestacijama, a aktivan je i u Udruženju za promociju i značaj sportske rekracije Kotor Varoš – istakli su u upravi Mladosti.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj akademiji koja će biti održana 24. aprila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*