Fabrike moraju raditi ili bi uslijedio privredni kolaps

Štab za vanredne situacije Kotor Varoš obavještava građane da privredni subjekti i javni prevoz na području opštine nesmetano funkcionišu uz poštovanje preporučenih mjera opštinskog i republičkog štaba za vanredne situacije i poslodavaca.

– Privredni subjekti su dezinfekovali prostorije za rad i pojačali mjere higijene, a radnici se pridržavaju uputstava i samo oni mogu boraviti u navedenim prostorijama. Stav Republičkog štaba za vanredne situacije je da zbog virusa korona život ne može i ne smije stati i da se privredna aktivnost mora održati u ovim okolnostima. Ti zaključci se primjenjuju u svim lokalnim zajednicama – istaknuto je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

U opštinskom Štabu su pojasnili da je odluka o eventualnom zatvaranju privrednih subjekata koji zapošljavaju veći broj radnika isključiva nadležnost Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Svi moramo biti svjesni trenutne situacije i da je zbog virusa korona smanjena privredna aktivnost, a eventualno zatvaranje fabrika bi značajan broj radnika ostavilo bez posla i dovelo ih u stanje socijalne potrebe. Nijedna fabrika u regionu nije zatvorena upravo zbog toga što su ljudi od struke procijenili da bi takva odluka izazvala privredni kolaps – istakli su u opštinskom Štabu za vanredne situacije, navodeći da je Republički šptab za vanredne situacije preduzeo mjere u cilju ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu RS.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije su podsjetili da su u Kotor Varošu, kao i u cijeloj RS odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije zatvoreni ugostiteljski objekti da bi bio smanjen broj kontakata i mogućnost prenošenja virusa korona, a da su iz istog razloga zabranjena i javna okupljanja.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije su još jednom pozvali građane da se pridržavaju usvojenih mjera i da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima, te da na društvenim mrežama ne iznose dezinformacije i neprovjerene vijesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*