Ernad Alagić pušten da se brani sa slobode

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je pritvor za šest osoba uhapšenih u akciji “Avatar” pod sumnjom da su bili članovi grupe narko-dilera, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

U akciji “Avatar” juče je uhapšeno 13 članova grupe osumnjičenih da su od 1. juna do 5. decembra nabavljali i prodavali marihuanu, spid i kokain na području Banjaluke.

Pritvor je predložen za Stefana Petrovića (25), Božidara Maksimovića (28), Firasa Hodžića (41), Sanida Ćuluma (35), Aleksandra Stanišića (35) i Denisa Handana (24) iz Banjaluke.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Izvještajem, koji su tužilaštvu dostavili pripadnici Policijske uprave Banjaluka, obuhvaćen je i Goran Milanović (25) iz ovog grada koji se odranije nalazi u pritvoru.

Uhapšeni u akciji “Avatar” Ernad Alagić (30), Benedi Đukanović (40), Vladimir Vranješ (28) i Branislav Ćulibrk (25) iz Banjaluke i Tomislav Ateljević (25) iz Trebinja su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

U sklopu akcije izvršeni su pretresi na 17 lokacija u Banjaluci, Kotor Varošu, Laktašima i Trebinju. U Vrbanjcima kod Kotr Varoša pretresena je vikendica Ernada Alagića, koji je porijeklom iz ovog sela, a živi u Banjaluci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*