“Elitte Bella Italia” ponovo počeo sa radom

Kafe-picerija “Elitte Bella Italia” Kotor Varoš ponovo je počela sa radom nakon što ju je prije 15 dana privremeno zatvorila Poreska uprava RS.

Jedan od najreprezentativnijih ugostiteljskih objekata u Kotor Varošu zatvoren je jer inspektori kod svih gostiju koje su zatekli u lokalu nisu pronašli fiskalne račune. Vlasnici lokala su u međuvremenu obavili kontrolu poslovanja lokala i zbog propusta otpustili gotovo kompletno osoblje.

Zbog zatvaranja lokala odgođeni su prednovogodišnji koncerti Dejana Matića i Goce Tržan, dok je još neizvjesno gostovanje grupe “Ministarke”.
Poreska uprava RS već mjesecima sprovodi akciju “Korak preduzmi, račun uzmi” i u sklopu nje pojačane kontrole svih poreskih obveznika.

Cilj kampanje je podizanje discipline poreskih obveznika i svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, koje doprinosi borbi protiv sive ekonomije i povećanju ekonomske snage RS.

Poreska uprava je najavila da će njeni inspektori u vrijeme praznika pojačati kontrolu izdavanja fiskalnih računa i obavljati je svakog radnog dana i u dane vikenda i to u smjenama.

– Pozivamo poreske obveznike da poštuju zakonske propise i da sebe ne dovedu u situaciju da pred i za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika budu privremeno zatvoreni na period od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnog računa – istakli su u Poreskoj upravi RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*