EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako će izgledati novi objekat Doma zdravlja

Kamen temeljac za novi blok Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” biće položen danas, a MKV ekskluzivno predstavlja kako će izgledati zgrada u kojoj će biti smještena Služba hitne pomoći i ambulante porodične medicine.

Riječ je modernom objektu koji će biti opremljen potpuno novom medicinskom opremom i namještajem u skladu sa svjetskim normama u zdravstvu. Vrijednost projekta je milion KM, a novac za izgradnju i opremanje objekta obezbijedila je Fondacija “Hajdar Alijev”.

Objekat će imati podrum, prizemlje u kojem će biti smještena Služba hitne pomoći i sprat namijenjen za ambulante porodične medicine. Ukupna površina nove zgrade, koja će biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, je 850 metara kvadratnih.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, a izgradnjom novog bloka Doma zdravlja biće unaprijeđen kvalitet rada i usluge medicinskog osoblja podignute na još viši nivo.

Izgradnja novog objekta nadovezaće se na sanacija postojeće zgrade Doma zdravlja, koja je već počela. Sanacijom je obuhvaćen krov, vanjska stolarija, fasada, mokri čvorovi, ulaz i kotlovnica, a vrijednost radova je oko 400.000 KM. Sanacija je dio projekta “Jačanje zdravstvenog sektora” u kojem učestvuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, lokalna zajednica i Dom zdravlja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*