Dvojica Kotorvarošana uhapšena zbog krađe automobila

Kotorvaroška policija uhapsila je u noći između subote i nedjelje dvojicu Kotorvarošana zbog sumnje da su u ovom gradu ukrali automobil.

Službenici Policijske stanice Kotor Varoš oko 3.40 časova su preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali i lišili slobode lica čiji su inicijali D.T. i D.C. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa vozila. Policijski službenici su pronašli vozilo i vratili ga vlasniku. O ovom slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Vlasnik automobila Milorad Tomić rekao je za „Moj Kotor Varoš“ da ga je probudila supruga i rekla mu da ga traži policija.

– Preplašio sam se jer sam strahovao da se nešto dogodilo nekome iz porodice. Policajci su mi rekli da mi je ukraden automobil i pokazali rezervni ključ i saobraćajnu dozvolu. Potom su me obavijestili da je automobil pronađen i da su uhapšeni osumnjičeni – istakao je Tomić.

Prema njegovim riječima, policija je obavljala redovnu kontrolu saobraćaja i tom prilikom zaustavljala „bmw“.

– Vozač automobila se nije zaustavio, nego je velikom brzinom počeo da bježi. Policija je krenula u potjeru. Vozač je skrenuo u ulicu prema „Proleksu“, a potom ušao u slijepu ulicu u krugu te fabrike. Kada su vidjeli da ih slijedi policija izašli su iz automobila i počeli da bježe, ali su uhapšeni i odvedeni u Policijsku stanicu – kaže Tomić.

On dodaje da je policiji rekao da je uvjeren da iza krađe automobila stoji treća osoba kojoj je prije godinu prodao drugi automobil.

– Tada mi je ostao dužan dio novca. Sinoć sam ga sreo i rekao mu da mi vrati novac. On mi je rekao da ga je sramota što mi duguje. S obzirom na to da smo radili zajedno on je znao gdje se nalazi rezervni ključ od automobila. On je organizovao krađu automobila kako bi ga prodali i vratio mi novac – rekao je Tomić koji je zahvalio kotorvaroškoj policiji na profesionalnom radu i brzom rješavanju ovog slučaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*