Dvije kotorvaroške firme na crnoj listi “Šuma RS”

“Šume RS” objavile su crnu listu na kojoj se nalaze partneri koji im nisu platili dugovanja i na spisak je stalo oko 600 preduzeća koja su dužna skoro 16 miliona maraka.

Na listi prednjače domaće firme, ali im društvo prave i preduzeća iz FBiH i Srbije. Pored nekoliko poznatih, ima i onih koje generalni direktor “Šuma RS” Risto Marić naziva tašna-mašne firme.

Najviše duguju privatna preduzeća, a u top pet dužnika su “Mehanička prerada” Čelinac, “Drvoprerada” Šiprage, “Prerada drveta Kotor Varoš”, “Bortes” Teslić i “Intal” Milići. Sve firme već odavno su u stečaju, što su na svojim sajtovima i objavile.

– Imamo dio državnih pilana koje su ostale dužne oko 850.000, lokalne zajednice učestvuju sa oko 2,4 miliona, imamo dio koji je pretvoren u kapital kod dužnika kao što je “Nova Romanija” gdje je taj aranžman bio vrijedan 3,5 miliona, ostali dio duga su nevladine organizacije koje su dobijale robu, a nisu platile – rekao je Marić.

Najveći dužnici su odavno stavili ključ u bravu, pa je direktor “Šuma” svjestan da pare možda nikad neće ni vidjeti, a svi predmeti su već prosljeđeni tužilaštvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*