Đurić se sveti SNSD-u, Demos će imati kandidata za načelnika

Predsjedništvo Opštinskog odbora Demosa Kotor Varoš donijelo je jednoglasno odluku da će imati svog kandidata za načelnika Kotor Varoša na lokalnim izborima koji bi trebali biti održani u novembru ove godine.

Demos je time potvrdio svoj stav da neće biti dio koalicije u Kotor Varošu koje čine stranke koje su u vladajućoj većini na republičkom nivou. 

Portparol kotorvaroškog Demosa Slavica Vitezović istakla je da će stranački organi u rokovima koje je odredila Centralna izborna komisija BiH dostaviti ime kandidata Demosa za načelnika Kotor Varoša.

– Centralna izborna komisija BiH ovjerila je prethodno prijavu Demosa za učešće na lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš i to na dva nivoa. Ovjerene su prijave za nivo načelnika opštine i za odborničku listu za Skupštinu opštine Kotor Varoš – rekla je Vitezovićeva.

Izvor iz kotorvaroškog Demosa istakao je da je ova odluka potvrđena ciljano dan nakon što je bez fotelje ostao vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Vrbanja” Kotor Varoš Igor Andrić koji je kadar Demosa. Andrić je smijenjen zbog lošeg poslovanja, ali i izostanka podrške Demosa zajedničkom kandidatu vladajućih stranaka sa republičkog nivoa predvođenih SNSD-om za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljaninu. Umjesto Andrića imenovan je kadar SNSD-a Milan Vasiljević čime je republička vlast poslala jasan signal da ne računa na Demos u Kotor Varošu.

Demos, čiji je zvanični predsjednik u Kotor Varošu Vanja Kuprešak, a stvarni Goran Đurić, isturanjem kandidature za načelnika opštine zvanično je pokazao da će kao i na prošlim lokalnim izborima djelovati na štetu koalicije koju predvodi SNSD. Nagrada za podršku na prošlim izborima došla je u vidu učešća Demosa u vladajućoj koaliciji u Kotor Varošu i imenovanjem Đurića za savjetnika načelnika opštine Zdenka Sakana iz PDP-a. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*